Hatgólos mérkőzésen szerzett pontot a DAC

By
Updated: august 19, 2018

Fordulatos mérkőzésen szerzett pontot a DAC, amely a Fortuna liga 5. fordulójában a Trencsén ellen ért el 3:3-as döntetlent. Az első félidőben Huk révén még a sárga-kékek voltak előnyben, majd kétszer is a trencséniek szereztek vezetést. A DAC továbbra is veretlen és a tabella második helyét foglalja el. 

Már a 3. percben előnyhöz juthatott volna a DAC, de Pačinda remek helyzetből fölé lőtt. A 9. percben Skovajsa próbálkozott távoli lövéssel, a labda a kapufát találta el. A 27. percben Sleegers törhetett kapura a bal oldalon, de Jedlička kapus remekül hárította a lehetőséget. A 30. percben Herc ugratta ki Koštrnát, aki jobbról Huk elé passzolt, a DAC játékosa pedig a kapu közepébe talált – 0:1. Két perccel később Bayo 23 méterről eresztett meg egy lövést, Šemrinec szögletre mentett. Az első félidő végén megérdemelt vezetéssel ment szünetre a DAC, kiváló támadófutball zajlott mindkét részről.

A 46. percben Pačinda remek lövését Šemrinec szögletre mentette. Az 51. percben egyenlített a Trencsén, egy jobboldali beadást Mance küldött a hálóba – 1:1. Öt perccel később már fordított a Trencsén, Bukari ugratta ki Mancet, aki a védők között és Jedlička mellett a kapuba talál – 2:1. A 71. percben egyenlített a DAC, Herc a kapus lába között lőtte a labdát a hálóba – 2:2. Hiába az egyenlítés, a 82. percben ismét vezettek a hazaiak. Koštrna a tizenhatos előtt szabálytalankodott, a szabadrúgást Ubbnik a sorfal mellett a hálóba küldte – 3:2. A 87. percben Pačinda végezhetett el egy sarokrúgást, a szögletet pedig Bayo a kapuba fejelte – 3:3!

Ez volt a mérkőzés utolsó találata, döntetlennel zárult a két csapat gólfesztiválja.

AS Trencsén-FC DAC 3:3 (0:1)

Gólszerzők: Mance (51., 56.), Ubbnik (82.) ill. Huk (30.), Herc (71.), Bayo (87.)

Sárga lapok: Ubbnik (4.), Šulek (38.), Skovajsa (76.) ill. Šimčák (38.), Kalmár (62.), Huk (74.), Koštrna (80.)

Trencsén: Šemrinec – Šulek, Mašović, Lawrence, Skovajsa – Paur, Zubariu, Ubbnik – Bukari, Umeh, Sleegers

FC DAC: Jedlička – Koštrna, Huk, Kone (60., Vida M.), Šimčák (41., Záhumenský, 85.Bilenkyi)  – Herc, Huk, Kalmár – Vida, Bayo, Pačinda