Hatgólos mérkőzésen győzött a Slovan a DAC ellen

By
Updated: november 30, 2022

Hatgólos mérkőzésen győzött a Slovan a DAC ellen a MOL Akarémián, ezzel mindkét csapat lezárta szerepését a 2022-es idényre. 

A mérkőzésen ezúttal a liga legjobb góllövője, Nikola Krstović és Kalmár Zsolt sem lépett pályára. Hamar vezetést szerzett a Slovan, már a 7. percben Čavrić juttatta előnybe a fővárosiakat – 0:1. A 21. percben Kucka Gavrić ellen szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a büntetőt Davis végezte el, de a lövést Trnovský védeni tudta. Két perccel később Veselovský lövése a kapufára pattant. Az ellentámadásból pedig ismét gólt szerzett a Slovan, egy remek indítás után Zmrhal volt a gólszerző – 0:2. A 34. percben egy hosszú baloldali beadás után a labda Čavričhoz került, aki a hosszú sarokba lőtt – 0:3. A 38. percben a Slovan csapatában próbajátékon lévő Sharani is feliratkozik a gólszerzők közé – 0:4. Hiába vezetett négy góllal a Slovan már az első félidőben, az eredmény nem tükrözte a játék képét, ugyanis több lehetőség is adódott a DAC előtt, de nem sikerült kihasználni.

Fordulás után azonnal szépített a DAC, egy remek akció végén Ramadan talált a kapuba. Majd később Medveděv lövése szállt fölé. A 76. percben egy szöglet után Nebyla is betalált. A továbbiakban már több gól nem esett, így a Slovan zárta győzelemmel az évet. A DAC mezében több fiatal játékos is lehetőséget kapott. Pályára lépett Szolgai, Csóka, Demjanovič és Fančovič is.

FC DAC 1904 – ŠK Slovan 2:4 (0:4)

Gólszerzők: 47. Ramadan, 76. Nebyla – 7. a 34. Čavrič, 23. Zmrhal, 38. Zuberu
Játékvezető: Kišš – Pozor, Štofík
DAC: Veszelinov – Pinto (73. Leginus), B. Szolgai (73. Andzouana), Muhamedbegovič (46. Brunetti) , Davis (84. Mendez) – Nebyla (84. Bahi), Fazlagič (73. Fančovič) – Szánthó (79. Demjanovič), Veselovský (46. M. Szolgai), Gavrič (46. Csóka) – Ramadan
Slovan: Trnovský – Medveděv (79. Kušnír), Križan, Voet, Tóth (86. Baláž) – Zuberu (46. Šaponjič), Kucka (70. Koseček), Mustafič, Zmrhal (46. Nikitin) – Čavrič (56. Antálek), Medved (84. Hornyák)

Fotó: SK Slovan

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.