Hatgólos mérkőzésen győzött a DAC Nagymihályban

By
Updated: október 17, 2020

Kilencedik győzelmét aratta az idényben a DAC, a sárga-kékek a Fortuna liga 10. fordulójában Nagymihályban arattak 2:4-es győzelmet. A DAC két ponttal továbbra is vezeti a táblázatot. 

Több hiányzó nélkül állt fel a DAC, Kružliak és Schäfer sem állhatott Bernd Storck rendelkezésére. Ennek ellenére jól kezdett a DAC, a 14. percben már vezetést is szerzett. Divković kapott remek labdát a jobb oldalon, betört a tizenhatosba, majd ballal a hálóba küldte a labdát – 0:1. A 29. percben a tizenhatos jobb oldaláról végzett el szabadrúgást a Nagymihály, de Ivanov fölé lőtt.  A 33. percben Trusa kapott labdát az ötösön, remekül lefordulva lőtt kapura, de Jedlička védeni tudott. A 33. percben Trusa kapott labdát az ötösön, remekül lefordulva lőtt kapura, de Jedlička védeni tudott. A 42. percben a védők között Divković lőtt kapura, a labda megpattant és a felső léc fölé szállt. Egy perccel később Ramirez fejese szállt mellé.

Fordulás után aktívan kezdett a Nagymihály, amely egyenlíteni is tudott. Az 50. percben Ivanov baloldali beadását Tandir küldte egyből közelről kapura, Jedlička bravúrral védett, a kipattanót viszont Trusa küldte a hálóba – 1:1. Az 54. percben Müller eresztett meg egy távoli lövést, Marković kapus bravúrral hárított. Az 55. percben Friede kapott remek labdát a jobb oldalon, kapura tört, egy hátvédet is kicselezve közelről küldte a labdát a hálóba – 1:2. A 61. percben Žofčák szabadrúgása után Trusa fejelt kapura, de Jedlička a helyén volt. A 64. percben remek összjátékot mutatott be a Nagymihály. Ivanov végzett el szabadrúgást, laposan Žofčákhoz passzolt, aki a labdát magasan küldte a tizenhatosba, Soler pedig a hálóba fejelt – 2:2. A 69. percben Kalmár veszélyes szabadrúgását Marković ütötte szögletre. Két perccel később ismét Kalmár végzett el szabadrúgást, de ezúttal is a nagymihályi kapus remekelt. A 82. percben Kalmár remek labdával indította Divkovićot, akivel szemben a kapus a tizenhatoson belül szabálytalankodott, a játékvezető pedig büntetőt ítélet, amit Kalmár magabiztosan értékesített – 2:3. A 94. percben a csereként beállt Fábry remek cselek után került a kapu elé és a kapus mellett a hálóba talált – 2:4.

A DAC ezzel megszerezte kilencedik győzelmét a bajnokságban és továbbra is vezeti a Fortuna liga táblázatát.

Nagymihály-DAC 2:4 (0:1)
Gólszerzők: 50. Trusa, 63. Soler ill.14. Divković, 54. Friede, 83. Kalmár (11m), 94. Fábry

Fotó: FC DAC