Hatgólos mérkőzésen döntetlenezett Trencsénben a DAC

By
Updated: február 14, 2021

Döntetlennel kezdte a tavaszi idénynyitót a DAC, a sárga-kékek 3:3-as döntetlent értek el a Trencsén otthonában a Fortuna liga 19. fordulójában. 

Már a 2. percben lövéssel próbálkozott a Trencsén, Roguljic lövése viszont fölé szállt. A 10. percben Balić szöglete után Beskorovainyi fejese szállt fölé. Egy perccel később Corryn lövését Jedlička küldte szögletre. A beadás után Čataković találta el a felső lécet. A 25. percben Blackman jobboldali beadása után Andzouana jobbal nem sokkal lőtt mellé. A 26. percben vezetést szerzett a Trencsén, egy kapu előtt összjáték során Corryn passza után Kadák 11 méterről küldte a hálóba a labdát – 1:0. A 29. percben Demitra kap remek labdát középen, a fiatal játékos magabiztosan lőtt a hálóba – 2:0. A 38. percben a csereként beállt Gaži jobblábas lövésével az oldalhálót találta el.


Fordulás után rákapcsolt a DAC, nem is tartott sokáig az egyenlítés. Az 56. percben Christie-Davis beadása után Nicolaescu fejjel volt eredményes és szépített a DAC számára – 2:1. Egy perccel később a másik oldalon Čataković került helyzetbe, lövését Jedlička bravúrral védte. A 60. percben egy szöglet után Zubairu a tizenhatoson belül szabálytalankodott Kalmárral szemben, a megítélt büntetőt maga Kalmár Zsolt értékesítette – 2:2. A 67. percben Čataković 20 méterről leadott lövését Jedlička ujjheggyel tolta szögletre. A 70. percben ismét vezetést szerzett a Trencsén, Zubairu jobboldali passza után Čataković küldte a labdát egyből a hálóba – 3:2. A 75. percben Kalmár tört be a tizenhatosba, már az alapvonalról próbált kapura lőni, a labda centikkel szállt a kapufa mellé. A 77. percben Divković próbálkozott távoli lövéssel, a labda nem sokkal szállt mellé.
A 82. percben újabb nagy lehetőség adódott a Trencsén előtt, Čataković passza után Demitra került helyzetbe, lövését viszont Jedlička bravúrral védte. A hosszabbításban Slávik szabálytalankodott Taiowal szemben a tizenhatosoban, a büntetőt ezúttal Ramirez végezte el és értékesítette – 3:3. A gól után a játékvezető le is fújta a találkozót, így egy ponttal távozik a Trencsén új stadionjából a DAC. 

AS Trencsén-FC DAC 3:3 (2:0)
Gólszerzők: Kadák (26.), Demitra (29.), Čataković (70.) ill. Nicolaescu (56.), Kalmár 11-ből (61.), Ramirez 11-ből (95.)

Trencsén: Šemrinec – Slávik, Križan, Šulek, Pirinen – El Mahdioui – Demitra, Kadák (46. Zubairu), Roguljić (K) (60. Ikoba), Corryn (37. Gaži) – Čataković

DAC: Jedlička – Kružliak, Müller, Beskorovainyi – Blackman, Christie-Davies, Balić (76. Balić), Andzouana (46. Divković) – Kalmár (K) – Nicolaescu (76. Schäfer), Ramirez