Hatból hat: Kiharcolta a győzelmet a DAC a Rózsahegy ellen

By
Updated: september 12, 2020

Kiharcolta a győzelmet a DAC a Rózsahegy ellen a Fortuna liga 6. fordulójában, a sárga-kékek vesztes állásból fordítottak és húzták be a hatodik győzelmet. 

Ez idáig két ellentétes módon teljesítő csapat találkozott egymással. Míg a DAC veretlen volt, a Rózsahegy nyeretlen.

A mérkőzést a támadások terén a DAC uralta, de a Rózsahegynek voltak helyzetei. A 6. percben Kmeť lövését Jedlička védte, két perccel később Ďungel lövésénél is a DAC kapusa jeleskedett. A 12. percben Balić beadását Divković küldte Macík kezébe. A 15. percben Ramirez lábában maradt a vezető találat, egy remek indítás után törhetett kapura a jobb oldalról, lövése centikkel kerülte el a kaput. A 20. percben vezetést szerzett a Rózsahegy, egy baloldali beadást Kmeť passzolt Almási elé, aki 10 méterről a hálóba talált – 0:1. A gól után próbált egyenlíteni a DAC, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. A 34. percben Gerec törhetett volna egyedül kapura, de Müller szabálytalanul állította meg, amiért a német védő megkapta második sárga lapját, így a pirosat is. Az eset visszanézése után viszont látható volt, hogy Müller nem ért hozzá a rózsahegyi támadóhoz. A 44. percben Davis beadásából Divković a labdát egyből Macík kezébe lőtte.

Remekül kezdte a második félidőt a DAC, az 53. percben jött is az egyenlítés. Davis baloldali beadását Kalmár fejelte a hálóba – 1:1. Nem tartott sokáig a döntetlen állás, az 57. percben Ramirez parádés lövése 30 méterről a kapuban kötött ki – 2:1. Itt még nem állt meg a DAC, két perccel később Kalmár szintén 30 méterről szabadrúgásból vette be Macík kapuját. Ismét megvan szeptember hónap legszebb találata. A 62. percben szépített a Rózsahegy, Gerec fejesét Jedlička még kiütötte, a kipattanót pedig Kmeť küldte a kapuba – 3:2. A 69. percben Kalmár szabadrúgását védte a kapus, három perccel később Kružliak nem találta el a kaput. A 82. percben a csereként beállt Fábry is kipróbálta Macík figyelmét, de a rózsahegyi kapus védte a DAC játékosának lövését.

FC DAC 1904 – MFK Rózsahegy 3:2 (0:1)

Gólszerzők: 53. és 59. Kalmár, 57. Ramirez – 20. Almási, 62. Kmeť