Hármat rúgva magabiztosan győzött Besztercebányán a DAC

By
Updated: október 30, 2022

Három gólt rúgott, ezzel Besztercebányán is győzött a DAC a Fortuna liga 16. fordulójában. A sárga-kékek hét bajnoki mérkőzés óta veretlenek! 

Az első félóra kevés helyzetet hozott, viszont a félidő végére felpörögtek az események. A 39. percben Rymarenko ment el a jobb oldalon, az alapvonalról visszalőtt labdáját Petráš kiütötte, de az érkező Faško a hálóba lőtt – 1:0. Nem tartott sokáig a hazaiak öröme, a 44. percben Pinto jobboldali beadását a középen érkező Andzouana küldte egyből a hálóba – 1:1.

Remek második félidőt láthattak a szurkolók, ugyanis mindkét kapu előtt zajlottak az események. A 67. percben Krstović ment el a bal oldalon, éles szögből a kapus kicselezve az üres kapu előtt lőtte el labdáját. A 75. percben Krstović vitte le a labdát az alapvonalra, majd Ramadan elé passzolt, akinek lövését Hruška kiütötte, az újabb próbálkozásnál Kalmlár pontosabb volt és a hálóba talált – 1:2. A 81. percben növelte előnyét a DAC, Gavrić kapott remek labdát a tizenhatos vonalán, majd lövésre szánta el magát, a labda pedig a hálóban kötött ki – 1:3.  A 90. percben Ramadan zárhatta volna le a mérkőzést, de 18 méterről fölé lőtt. A sárga-kékek újabb győzelmet arattak, ezzel pedig már nyolc mérkőzés óta veretlenek a Fortuna ligában! Legutóbb augusztus 27-én hazai pályán a Trencsén ellen szenvedett vereséget a DAC, azóta 5 győzelmet ér 3 döntetlent ért el.

MFK Besztercebánya – FC DAC 1:3 (1:1)
Gólszerzők: Faško (39.) ill. Andzouana (44.), Kalmár (75.), Gavrić (81.)
Besztercebánya: Hruška – Migaľa, Willwéber, Uhrinčať, Záhumenský – Slávik (84. Franko), Ľupták, Richtárek (84. Hanes), Faško – Rymarenko (84. Depetris), Polievka
DAC: Petráš – Pinto, Kružliak (46. Ramadan), Risvanis, Brunetti – Nebyla, Dimun, Veselovský (46. Kalmár) – Gavrić (82. Muhamedbegovic), Krstović (87. Leginus), Andzouana

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.