Hahn János duplázott, legyőzte az Aranyosmarót csapatát a DAC

By
Updated: október 1, 2021

Feledtette a Nagyszombat elleni hazai vereséget a DAC, a sárga-kékek négy góllal tömték ki az Aranyosmarót hálóját a Fortuna liga 10. fordulójában. Beindult a gólgyártással Hahn János, aki két góllal és egy gólpasszal vette ki részét a sikerből. 

Már a mérkőzés 5. percében vezetést szerzett a DAC. Először Hahn adott remek passzt Krtovićnak, aki 11 méterről kapura lőtt, de Lukáč a labdát kiütötte, viszont az érkező Hahn az ötösről a hálóba lőtt – 1:0. A magyar támadó számára ez volt az első gólt a DAC mezében. Nem kellett sokat várni a következő gólra, a 9. percben Hahn labdaszerzés után Andzouana elé passzolt, aki 12 méterről a hálóba lőtt – 2:0. A 13. percben Lamkel Zé is veszélyeztetett, de az aranyosmaróti kapus menteni tudott. Tovább folytatódott a DAC remek játéka, folyamatosan alakultak ki a helyzetek. A 33. percben a vendégek is lehetőséghez jutottak, de Čögley lövése fölé szállt. A folytatásban Blackman kétszer is veszélyes volt a ViOn kapujára, de Lukáč remekül védett.

Fordulás után a ViOn kezdett jobban, Kyziridis lövéssel próbálkozott, viszont pontatlan volt. Az 51. percben szépítettek a vendégek, Ďubek 22 méterről leadott lövése a hálóban kötött ki. Ekkor úgy tűnt, szorossá alakulhat a mérkőzés, de ez hamar változott. Az 54. percben Lamkel Zé balról tört kapura, remekül passzolt Krtović elé, aki egy megpattanó lövéssel vette be a kaput – 3:1. Az 59. percben ismét nagy helyzet adódott a DAC előtt, a csereként beállt Ciganiks remek beadását Lamkel Zé fejelte kapura, de Lukáč bravúrral védett. A 61. percben ismét betalált a DAC, Lukáč kapus kirúgásába Hahn János állt bele, a labda pedig a hálóban kötött ki – 4:1. Az Aranyosmarót is kétszer próbált veszélyes leni Jedlička kapujára, de sikertelenül. A végén mégis csak sikerült a szépítés, Čögley talált a hálóba – 4:2.

FC DAC – ViOn Aranyosmarót 4:2 (2:0)
Gólszerzők: Hahn (5., 61.), Andzouana (9.), Krstović (54.) ill. Ďubek (51.), Čögley (91.)

 

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.