Győzött Zsolnán, történelme első ezüstérmét szerezte a DAC

By
Updated: máj 5, 2019

Sorozatban ötödik győzelmét aratta tavasszal a DAC csapata, a sárga-kékek a Zsolna otthonában diadalmaskodtak. Ezzel a sikerrel történelmi eredményt ért el a dunaszerdahelyi csapat, amely ezüstéremmel zárja a Fortuna liga 2018/2019-es idényét. 

A zsolnai klub már korábban kijelentette, hogy példát akar mutatni a bajnokság csapatai számára, és ezért ezen a találkozón kizárólag saját nevelésű játékosok kaptak lehetőséget.

Az első gólszerzési lehetőség Škvarka előtt adódott, akinek lövését Jedlička hárította. A 7. percben Kalmár ugratta ki Divkovićot, aki egyedül mehetett kapura, de lövését Holec védte. Négy perccel később Bernát lövésénél Jedlička parádézott. A 13. percben megszületett a találkozó első gólja, Davis szögletét Holec kiütötte, majd az újabb beadást Huk készítette elő Kalmár számára, akinek lövése a hálóban kötött ki – 0:1. A 17. percben Ronan próbálkozott egy távoli lövéssel, de Holec ismét a helyén volt, majd Vida Kristopher lehetőségeit hárította a zsolnai kapus. A 43. percben Sluka passza után Bernát került helyzetbe, de a jobb kapufát találta el.

Fordulás után az 51. percben Sluka próbálkozott lövéssel,sikertelenül. Az 57. percben már kettővel vezetett a DAC, Vida Kristopher passza után Kalmár Zsolt második találatát jegyezte – 0:2. A második félidőben visszaesett a játék tempója, kevés helyzet adódott mindkét együttes előtt. A 86. percben Škvarka lövése szállt mellé. A hosszabbítás második percében Škvara szépített, de ez már a tényen nem változtatott. A DAC sorozatban ötödik mérkőzésén is győzni tudott, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a második helyen és történelmi ezüstérmet szerzett.

MSK Zsolna – FC DAC 1:2 (0:1)

Gólszerző: Škvarka (92.) ill. Kalmár (13., 57.)

Sárga lapok: Gamboš (32.), Valo (44.) ill. Čmelík (25.)

Zsolna: Holec – Vallo, Minárik, Králik, Sluka – Myslovič (77. Gerebentis), Gamboš, Škvarka – Bernát (69. Jánošík), Boženík, Mihalík (87. Suľa)

DAC: Jedlička – Koštrna, Huk, Šatka, Davis – Ronan, Vida M., Kalmár (91. Blackman) – Čmelík (66. Herc), Divković, Vida K. (84. Bednár)