Győzött Nagyszombatban, biztosította helyét az Európa ligában a DAC

By
Updated: jún 21, 2020

Magabiztos győzelmet aratott a DAC a Nagyszombat otthonában a Fortuna liga rájátszásának 2. fordulójában, ezzel a sárga-kékek 13 pontra növelték előnyüket a tabella harmadik helyén és így biztosították helyüket az Európa ligában. 

A 2. percben már Yao szerezhetett volna vezetést a Nagyszombat számára, egy remek indítás után törhetett kapura, de Jedlička korai kifutásával menteni tudott. A 8. percben Sobczyk lövését védte a DAC kapusa. A 18. Percben Davis indult meg a bal oldalon, remekül passzolt a középen álló Divković elé, aki 7 méterről kapura lőtt, de Rusov remekül hárított. A kipattanót Kalmár küldte a kapu fölé. Egy perccel később Divković jobbról leadott remek lövése centikkel szállt mellé. Újabb hatalmas DAC lehetőség maradt ki a 24. percben Ramirez egy remek kiugratás után került Rusov elé, a kapust kicselezve az üres kapura lőtt, de a hazai védők a gólvonalról mentettek. A 27. percben Cabral passzolt jobbra Gamboš elé, a nagyszombati játékos lövését a kapus hárította. A 35. percben Divković eresztett meg egy veszélyes lövést a bal oldalról, Rusov kapus szögletre ütötte a labdát.

Helyzettel kezdte a második félidőt a DAC, a 47. percben Blackman passzolt jobbról Balić elé, aki egyből kapura lőtt, de a tizenhatosból fölé lőtt. Az 51. percben Yusuf talált a DAC hálójába, de a nagyszombati játékos lesről volt eredményes, így a gól érvénytelen volt. A 62. percben Divković szánta el magát egy szólóra, lövését Rusov védte. A 66. percben Blackman parádés lövésével a felső kapufát találta telibe. Még szintén a 66. percben Kalmár passza után Ramirez a tizenhatosból vette be Rusov kapuját – 0:1. A gól után sem állt le a dunaszerdahelyi gárda, egyértelműen a nagyszombatiak fölé nőtt. A 74. percben növelte előnyét a DAC, Divković jobboldali passza után Balić volt eredményes – 0:2. A 84. percben Kalmár volt veszélyes Rusov kapujára, de a nagyszombati hálőór hárítani tudott. A eredmény a lefújásig már nem változott, kétgólos győzelmet aratott Nagyszombatban a DAC. A sárga-kékek ezzel biztosították helyüket az Európa ligában, mivel 13 pont előnyt dolgoztak ki a negyedik helyezett előtt.

Spartak Nagyszombat – FC DAC 0:2 (0:0)

Gólszerzők: Ramirez (66.), Balić (74.)
Nagyszombat: Rusov – Turňa, Izuchukwu, Moenza – Saymon (56. Vukojević), Gamboš (81. Burian), Tzandaris, Tesija, Yao (71. Sekera) – Bamidele Isa, Sobczyk
DAC: Jedlička – Rodolfo, Kružliak, Davis – Schäfer (46. Fábry), Vida, Bednár, Divković (76. Sharani), Kalmár – Balić, Ramírez (89. Njie).