Győzelemmel és nézőkkel zárta az idényt a DAC

By
Updated: máj 22, 2021

Győzelemmel és nézőkkel zárta az idényt a DAC, ezzel a sárga-kékek a második helyen végeztek a Fortuna liga 2020/2021-es idényében. 

A mérkőzés előtt több változást hajtott végre Németh Antal vezetőedző. A kapuban Száraz kapott lehetőséget, a bajnokság legjobb góllövője, Eric Ramirez pedig a kispadon kezdett.

A kezdőrúgás előtt Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke, és Ivan Kozák, a Ligás Klubok Uniójának elnöke átadta a két csapatnak a második illetve a harmadik helyért járó érmeket. A mérkőzésen végre szurkolók is lehettek, 500 néző láthatta a találkozót.

Kevés lehetőség adódott a mérkőzés elején, a 9. percben Vlasko került helyzetbe, lövése mellé szállt, de a nagyszombati játékos lesen állt. A DAC első helyzete a 13. percben esett, Taiwo éles szögből leadott lövését a kapus szögletre mentette. A 15. percben Bukata szabálytalankodott Sommerral szemben, amiért a játékvezető sárga lapot ítélt, de a videobíró ítélete után a nagyszombati játékos piros lapot kapott. A 30. percben Divković beadása után Balić fejelt nem sokkal mellé, egy perccel később Divković találta el a jobb kapufát. A 34. percben viszont Divković nem hibázott, 20 méterről vette be Takáč kapuját – 1:0. 

A második félidőt a DAC kezdte jobban. Az 53. percben Davis beadása után Balić fejjel küldte a labdát a hálóba – 2:0. Az 58. percben Schäfer kapott remek labdát a jobb oldalon, kapura törhetett, de Mikovič hátulról szabálytalankodott vele szemben. A játékvezető büntetőt ítélt, Mikovič második sárga lapja után pirosat kapott. A büntetőt pedig Davis mellé rúgta. A 68. percben Divković végzett el szabadrúgást 25 méterről, de a labda a kapus kezében landolt. A 85. percben egy év után ismét pályára lépett Vida Máté, aki viszont az utolsó mérkőzését teljesítette a DAC mezében.

A DAC végül kétgólos győzelemmel zárta az idényt, ezzel a második helyen zárta a Fortuna liga 2020/2021-es idényét.

FC DAC 1904 – FC Spartak Nagyszombat 2:0 (1:0)
Gólszerzők: Divković (34.), Balić (53.)
Sárga lapok: 36. Schäfer – 22. Gago, 30. a 58. Mikovič, 67. Yusuf, 84. Nicolaescu
Piros lapok: 15. Bukata, 58. Mikovič
Játékvezető: Ziemba – Jekkel, Kováč – 500 néző
FC DAC: Száraz – Sommer, Kružliak, Beskorovainyi, Davis (60. Vera) – Njie (77. Nicolaescu)- Divković, Schäfer, Balić (85. Vida), Andzouana (60. Moumou) – Taiwo (85. Ramirez)
Spartak: Takáč – Koštrna, Anthony, Kóša (81. Trajkovski), Mikovič – Grič, Gago (46. Kolesár)- Cabral, Bukata, Yusuf (83. Turňa) – Vlasko (61. Tsaousis)