Győzelem Rózsahegyen, a harmadik helyen zárta az idényt a DAC

By
Updated: júl 11, 2020

Győzelemmel zárta a Fortuna liga 2019/2020-as idényét a DAC, a sárga-kékek a rájátszás 5. fordulójában Rózsahegyen diadalmaskodtak. Mivel a második helyezett Zsolna sem hibázott, a DAC a harmadik helyen zárta az évadot. 

Mindkét csapat bátran kezdett, jöttek a helyzetek a két kapu előtt. A 13. percben Fábry próbálkozott távoli lövéssel, a labda fölé szállt. A 19. percben egy baloldali beadást a rózsahegyi Kružliak fejelt nem sokkal fölé. A 22. percben Regáli szerzett labdát a bal oldalon, majd a tizenhatos vonalán veszélyes lövést eresztett meg, Jedlička bravúrral hárított. A 29. percben Divković próbálkozott a bal oldalról, lövését a rózsahegyi kapus védte. A 32. percben Ramirez eresztett meg egy technikai lövést, a labda kevéssel szállt a kapufa mellé. Aktívan játszott a két csapat, viszont a DAC dolgozott ki több helyzetet.

 

A 61. percben egy szöglet után büntetőhöz jutott a DAC, Kalmár Zsolt lövését viszont Krajčírik kapus kivédte. A 68. percben Mrva passza után Ďungel jövését védte Jedlička. A 78. percben egy remek passz után Rastislav Kružliak került helyzetbe, lövését Jedlička kiütni tudta, de a DAC kapusa a kipattanót is hárította. A 81. percben vezetést szerzett a DAC, Sharani rövid passza után Ramirez talált a hálóba – 0:1. A 85. percben növelhette volna előnyét a DAC, de Sharani próbálkozását Krajčírik védte. Az eredmény a végére már nem változott, győzelemmel zárta az idényt a DAC. Mivel a Zsolna is győzni tudott, így a harmadik helyen zárta az évadot a DAC. Folytatás augusztus 8-án, amikor is elrajtol a Fortuna liga 2020/2021-es évada.

Rózsahegy-DAC 0:1 (0:0)
Gólszerző: Ramirez (81.)
Rózsahegy: Krajčírik – Mrva, Jonec, Holub – Ďungel, Almaský (74. Kochan), Zsigmund (75. Kmeť), Takáč (K), Madleňák – R. Kružliak, Regáli (58. Gerec)
DAC: Jedlička – Schäfer, Malý, D. Kružliak, Davis – Fábry (74. Sharani), Njie, Balič – Kalmár (K) (89. Šimčák) – Divković (46. Blackman), Ramirez