Guľa: Esélyünk van történelmet írni!

By
Updated: august 2, 2022

Újabb komoly ellenfél vár a DAC csapatára, a sárga-kékek a román rekordbajnok FCSB együttesét fogadják az Európai Konferencia-liga 3. selejtezőkörében.

A DAC jelenleg remek idényt fut, folyamatos lépésekkel tör előre a nemzetközi porondon. „Várjuk a mérkőzést. Hazai pályán játszunk, kiváló ellenféllel, remek időben. Remélem, remekül felkészültünk. Számunkra ez nagy kihívás, megtenni mindent azért, hogy olyan eredményt érjünk el, amely esélyt ad a visszavágó során.“ – nyilatkozta a DAC trénere, Adrián Guľa.

Az FCSB román ezüstérmesként továbbjutott a Konferencia-liga 2. selejtezőköréből, a játékoskeret erőssége alapján a mérkőzés favoritja. A DAC az északír Cliftonville és a feröeri Vikingur ellen harcolta ki a harmadik selejtezőkört, de az FCSB magasabb játékerőt képvisel. „Ez logikus. Ha továbbjutunk, nagyobb kihívásokkal szembesülünk. Ez ezért sport, hogy elfogadjuk a kihívásokat. Elismerjük az ellenfelet, úgy a múltját, ahogy a jelenét is. Esélyünk van történelmet írni. A klubunk komoly minőséggel rendelkezik, megmutatta, hogy tovább tud jutni a két selejtezőkörön. Újabb lépés van előttünk, remélem, hogy holnap erősek leszünk és a maximumot fogjuk nyújtani a győzelemért.“ – árulta el Guľa, aki korábban már több mérkőzést is megvívott a nemzetközi kupaporondon. „Ahogy a játékosok, én is várom a mérkőzést. Szerencsés vagyok, ugyanis a csapat tavaly kiharcolta a nemzetközi kupaszereplést, amit nagyra értékelek. Megéltem már hasonló mérkőzéseket Európában, például amikor az Atletic Bilbao egy héttel a mérkőzésesünk előtt 4:0-ra elverte a Barcelonát, majd legyőztük. Ezek azok a mérkőzések, amikért maximális erőfeszítéseket teszünk, és bízunk abban, hogy átélünk ilyen összecsapásokat. Ez is egy ilyen lehet.“ – zárta Guľa.

A keretből Yhoan Andzouana szerint ezekért a mérkőzésekért küzdöttek az egész tavalyi idényben. „Elsősorban ez egy olyan mérkőzés, amilyet minden játékos játszani akar, amire mindenki vágyik. A csapat az egész tavalyi idényben küzdött azért, hogy Európába kerüljön és itt vagyunk. Természetesen minden játékos győzelmi céllal vág neki a találkozónak.“ – fejezte ki véleményét a kongói játékos.

A DAC játékoskerete csaknem teljesnek mondható. Eric Davis már a csapattal készült, a hosszú távon sérültek közül még Hahn és Balić sem bevethető.

A DAC csapata szerdán, augusztus 3-án 20:30 órai kezdettel fogadja az FCSB gárdáját a MOL Arénában.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.