Görög középhátvéddel erősít a DAC

By
Updated: júl 15, 2022

Görög középhátvéddel erősít a DAC, amely két évre leigazolta a 28 éves Spyros Risvanist – közölte a klub honlapja.

Risvanis a Panathinaikos neveltje, majd később az Olimpiakos Pireusz együtteséhez igazolt, később kölcsönben az Atromitos csapatához került. 2019 nyarán az Európa liga 2. selejtezőkörében a DAC ellen mindkét mérkőzésen pályára lépett, ráadásul Athénban gólt is szerzett. Az elmúlt másfél évben a ciprusi Anorthosis Famagusta gárdájánál szerepelt.

„Szerettük volna egy olyan játékossal megerősíteni a védelmünket, aki segíthet nekünk. Egy magas, de egyúttal konstruktív és tapasztalt középső védőt kerestünk, aki a személyiségével képes az olyan minőségi futballistákat támogatni, mint Kružliak, Brunetti és Muhamedbegovic. Így akadtuk rá Spyros Risvanisra, akinek a neve már régebben is szóba került a DAC-nál, de csak most vált elérhetővé, ezért kihasználtuk a kínálkozó lehetőséget. Örülök a megszerzésének, mert egy olyan futballistáról van szó, akinek komoly tapasztalata van az európai kupákban és mindegyik csapatában az öltöző egyik vezéregyénisége volt. Nemcsak a kemény, agresszív játékstílusa miatt keltette fel az érdeklődésünket, hanem a rutinja miatt is. Bízom benne, hogy ezek a jellemzői elsősorban a klub, de a keret többi játékosának a segítségére is lesznek” – értékelte a csapat új szerzeményét a klub honlapján Adrian Guľa vezetőedző.

 

„Volt néhány megkeresésem Görögországból és más európai országból is, de a stadion és az edzőközpont megtekintése után a DAC ajánlatára bólintottam rá. Ráadásul nem egy teljesen ismeretlen környezetbe érkezem, hiszen az Atromitosz együttesével néhány éve már pályára léptem Dunaszerdahelyen, így tudom, milyen remek stadionja van a klubnak és hogy mennyire csodálatos hangulat uralkodik benne. Nagyon boldog vagyok, amiért itt lehetek és remélhetőleg sikerül a lehető legjobb formám nyújtanom, hogy a csapat segítségére legyek és örömet okozzak a szurkolóknak. Az első naptól teljes erőbedobással küzdök a klub színeiért. Bízom benne, hogy a DAC szurkolói megbocsátják nekem az ellenük szerzett görögországi gólomat.” – nyilatkozta a szerződés aláírását követően Spyros Risvanis.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.