Góllal tért vissza a Fortuna ligába Kalmár Zsolt, ismét győzött a DAC

By
Updated: júl 31, 2022

Folytatta remek szereplését a DAC, a sárga-kékek a Fortuna liga 3. fordulójában 3:0 arányban győzték le az Aranyosmarót csapatát. Kalmár Zsolt góllal tért vissza a Fortuna ligába. 

Remekül kezdte a mérkőzést a DAC, Balogh Norbert már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést, Szánthó jobboldali beadása után viszont az ötösről centikkel lőtt mellé. Ami nem sikerült a 3. percben, az sikerölt hat perccel később. A 9. percben Káčer indította a jobb oldaon Baloghot, aki sarokkal Krstović elé tálalt, majd érkezett Veselovský és parádés lövéssel 18 méterről a hálóba talált – 1:0. A 28. percben Szánthó beadását  Pintér fejelte saját kapura, Lukáč viszont bravúrral mentett. Az első kapuralövést a vendégek a 41. percben eresztették meg, de Veszelinov a helyén volt. A DAC végig magabiztosan futballozott, nem engedte kibontakozni ellenfelét.

A helyzet a második félidőben is folytatódott, többet birtokolta a labdát a hazai csapat, és folyamatosan veszélyeztette az aranyosmaróti kaput. A 74. percben növelte előnyét a DAC, amikor is Krstović 23 méterről leadott lövése a hálóban kötött ki – 2:0. A csereként beállt Kalmár Zsolt a 80. percben szabadrúgást végzett el a tizenhatos vonaláról, parádés lövése a kapuban landolt – 3:0.  A 84. percben ismét Kalmár került helyzetbe, de Blackman passza után a kapu fölé lőtt. A DAC a végéig már nem hibázott, magabiztos játékkal győzte le az Aranyosmarót csapatát.

FC DAC – FC ViOn Aranyosmarót 3:0 (1:0)
Gólszerzők: Veselovský (9.), Krstović (74.), Kalmár (80.)
DAC 1904: Veszelinov – Blackman, Risvanis, Brunetti, Ciganiks – Káčer (77. Nebyla), Dimun, Veselovský (78. Ramadan) – Balogh (69. Nicolaescu), Krstović (78. Moumou), Szánthó (59. Kalmár)
ViOn: Lukáč – Almeida, Bednár, Pintér, Šuvalija – Pintér (46. Kyziridis)- Mondek, Múdry, Sloboda (60. Brenkus), Balan, Pinte (46. Duga) – Niarchos (70. Vestencký)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.