Gólgazdag mérkőzésen győzött a DAC, jöhet a Trencsén

By
Updated: máj 24, 2022

Gólgazdag mérkőzésen győzte le a DAC a Liptószentmiklós csapatát a nemzetközi kupaszereplésért folyó küzdelem első mérkőzésén. A sárga-kékekre a végső összecsapáson a Trencsén csapata vár. 

Remekül kezdődött a mérkőzés a DAC számára. Az első lövést Václavík adta le a 4. percben, de a 8. percben már a DAC szerzett vezetést. Szánthó beadását Ciganiks fejjel elkészítette az érkező Nebyla számára, aki a hálóba talált – 1:0. A gól után többet birtokolta a labdát a DAC, nem tudott kibontakozni az ellenfél. A 19. percben Gerát beadása után Pinte fejelt nem sokkal mellé. A 27. percben növelte előnyét a DAC. Krstović kapott remek labdát a bal oldalon, betört a tizenhatosba, lövését Sváček még kiütötte, de az érkező Ciganiks nem hibázott – 2:0. A félidő végére aktívabbá vált a vendégcsapat, de helyzetbe nem került.

Jobban kezdte a második félidőt a Liptószentmiklós, amely beszorította a DAC csapatát. Az 51. percben Staš szöglete után Andrić fejelt nem sokkal fölé, majd két perccel később Pinte lövését védte Veszelinov. Az 58. percben ismét betalált a DAC. Krstović remekül ugratta ki Andzuanát, aki a kapust is átugorva az üres hálóba talált – 3:0. Egy perccel később Švec közeli lövése szállt centikkel fölé. A 64. percben megszerezte negyedik találatát a DAC. Egy rövid hazaadást követően Sváček kifutott a kapujából, az elrúgott labdát viszont Krstović szerezte meg, aki 25 méterről a kapus is átemelve a hálóba talált – 4:0. A 67. percben szépítettek a vendégek. Švec közeli lövését még Veszelinov védte, a kipattanót Kačerík küldte a rövid alsó sarokba – 4:1. A mérkőzésnek viszont itt még nemvolt vége, a szépítő találat meghozta a vendégek kedvét. A 79. percben Flak kapott labdát a tizenhatos vonalán, és a védők mellett a hálóba talált – 4:2.

A végére már az eredmény nem változott, a DAC legyőzte a Liptószentmiklós csapatát. Május 27-én a végső összecsapáson a Trencsén együttesét fogadja.

Fotó: FC DAC

 

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.