Gólfesztivált rendezett a Nagymihály elleni idényzárón a DAC

By
Updated: máj 24, 2019

Gólfesztivált rendezett az idény utolsó mérkőzésén a DAC, a sárga-kékek öt góllal tömték ki a Nagymihály csapatát a Fortuna liga rájátszásának 10. fordulójában. 

A mérkőzés előtt a Szlovák labdarúgó-szövetség elnöke, Ján Kováčik és a Ligás Klubok Uniójának elnöke, Ivan Kozák adta át a DAC csapatának a második helyért járó ezüstérmet.

A mérkőzés első 15 perce kevés izgalmat hozott, többnyire a két tizenhatos között folyt a játék. A 18. percben Čmelík tört be a tizenhatosba a jobb oldalon, de egy nagymihályi hátvéd szabálytalanul állította meg, a büntetőt Koštrna magabiztosan értékesítette – 1:0 . A 23. percben már kettővel vezetett a DAC, Ronan szögletére Kone ugrott fel a legmagasabban és fejjel küldte a labdát a hálóba – 2:0. A vendégek első helyzete a 29. percben esett, Kolesár lövése viszont mellé szállt. A 40. percben Taiwo kapott remek labdát a hátvédsor mögé, próbált elmenni a kifutó kapus mellett, de Bieszczad szabálytalankodott. Az újabb büntetőt a sértett Taiwo magabiztosan értékesítette – 3:0.

Aktívabban kezdte a második félidőt a nagymihályi gárda, de helyzetig már ne jutott el. Az 52. percben Taiwo kapott egy remek indítást a bal oldalon, egy védőt kicselezve a kapu elé került és Bieszczad mellett elmenve a kapuba talált – 4:0. Az 57. percben próbálkoztak a vendégek, Turík szabadrúgását Jedlička fogta. Egy perccel később Ronan szöglete után Vida Kristopher lőtt kapura, de lövését blokkolták. A 60. percben Kalmár szöglete után ismét Vida Kristopher volt helyzetben, de fölé lőtt. A 67. percben a vendégek részéről Casado próbálkozott lövéssel. A 68. percben egy kontratámadás során Vida törhetett kapura, lövését a kapus védte, a kipattanót Čmelík küldte kapura, de ismét Bieszczad védett. A 69. percben egy fantasztikus akciót vitt véghez a DAC, Ronan passzolt Kalmárhoz, aki sarokkal adta vissza a labdát, majd ismét Ronan passzolt a kapu elé, az érkező Kone az ötösről a hálóba vágta a labdát – 5:0. Közben kiderült, hogy 10.294 néző váltott jegyet a mérkőzésre, ezzel megdőlt a DAC 33 éve tartó rekordja az egy szezonbeli átlagnézőszámot illetően. A végére már több gól nem esett, gólfesztivált rendezett az utolsó bajnoki mérkőzésen a DAC.

FC DAC 1904 – MFK Zemplín Nagymihály 5:0 (3:0)

Gólszerzők: 18. Koštrna 11-ből, 23. a 69. Kone, 40. Taiwo 11-ből, 52. Taiwo
Sárga lapok: 40. Bieszczad, 79. Špiriak
Játékvezetők: Michlian – Kováč, Jenčura – 10.294 néző
FC DAC: Jedlička – Koštrna, Šatka, Kone, M. Vida (86. Šimčák) – Ronan, Huk, Kalmár (86. L. Nagy) – Čmelík, Taiwo, K. Vida (90. Baumgartner)
Nagymihály: Bieszczad – M. Kolesár, Špiriak, Grič, Vojtko – Turík – Diarra, Casado, P. Kolesár (46. Trusa), Kountouriotis (80. Mavretić) – Sulley (56. Hovhannisyan)