Gólesőt rendezett az újonc Szered ellen a DAC

By
Updated: september 1, 2018

Góleső zajlott a MOL Arénában, a DAC ötöt vágott az újonc Szered csapatának a Fortuna liga 7. fordulójában. 

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, a DAC akár nagyobb arányú győzelemmel is zárhatott volna.

Azonnal aktívan kezdett a DAC, folyamatosan vezette támadásait a szeredi kapura. A 10. percben egy szabadrúgás után a labda Kalmár elé került, lövése mellé szállt. Négy perccel később felzúgott a MOL Aréna, Davis kiugratása után Kalmár ment el a bal oldalon, beadását Vida Kristopher fejelte a hálóba – 1:0. A gól után is támadásban maradt a DAC, folyamatos nyomás alatt tartotta a szeredi kaput. A 23. percben Vida Kristopher ugrott ki egy remek passz után és Michalík mellett a hálóba talált – 2:0. A 29. percben Bayo is feliratkozhatott volna a gólszerzők közé, Pačinda passzára csúszva érkezett, de későn. Az első játékrész utolsó 10-15 percében sűrű eső érkezett a térségre, az időjárás nagyban befolyásolta a játékot. A 37. percben Hučko próbált fejjel veszélyeztetni, de Jedlička a helyén volt. A 42. percben már harmadik gólját szerezte a DAC, egy passz után Huk lőtt kapura, a labdához Adekuoroye ért hozzá és a kapuban kötött ki – 3:0.

Átázott pálya várta a csapatokat a második félidőben, nehezen mozogtak a játékosok a gyepen. Az 50. percben Penksa a tizenhatoson kívül ért a labdához, a szabadrúgást Pačinda fölé lőtte. Az 58. percben már néggyel vezetett a DAC. Vida Kristopher baloldali beadását Bayo a levegőbe lőtte, de az érkező Kalmár nem hibázott – 4:0. A 69. percben Richnák került kedvező helyzetbe, de Šatka becsúszással az utolsó pillanatban menteni tudott. A 81. percben Kalmár szöglete után Bayo fejjel próbálkozott, sikertelenül. A 88. percben ötödször is rezdült a Szered hálója, egy remek kiugratás után Tretiakov törhetett kapura és Penksa mellett a hálóba talált – 5:0.

A végére már az eredmény nem változott, öt góllal tömte ki a szeredi újoncot a DAC csapata.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – ŠKF Szered 5:0 (3:0)

Gólszerzők: 14., 23. K. Vida, 42. Adekuoroye öngól, 58. Kalmár, 88. Tretiakov

Sárga lapok: 50. Penksa, 76. Djiby Ba, 79. Michalík

6.813 néző

FC DAC: Jedlička – Koštrna, Šatka, Huk, Davis – Kalmár, M. Vida, Herc – Pačinda (84. Tretiakov), Bayo (84. Divković), K. Vida

Szered : Penksa – Menich, Djiby Ba, Michalík, Hučko – Adekuoroye, Ventúra – Morong, Pankarićan (46. Mečiar), Ulrich (84. Subotić) – Gatarić (61. Richnák)