Futball nélkül sem unatkozhatnak a DAC szurkolói

By
Updated: marec 26, 2020

A koronavírus miatt hosszú hetekre futball nélkül maradtunk, április végéig biztosan nem számíthatunk mérkőzésekre a Fortuna ligában.

A klubok takaréklángon működnek, a játékosok egyéni edzéstervek alapján otthon készülnek. A szurkoló viszont bizakodik, hogy minél hamarabb visszatérhet a lelátóra, addig viszont nincs sok választása, futball nélkül kénytelen átvészelni a napokat. De mit tehet a szurkoló, ha kedvenc csapata nem léphet pályára, ráadásul ha otthon kell maradnia? Csapatának honlapját böngészi. Megnéztük, mennyire képesek lekötni a Fortuna liga klubjai honlapjukon keresztül a szimpatizánsaikat.

Talán mindegyik klub feltüntette a kötelező híreket a bajnokság elhalasztásáról, a vírus terjedéséről, ez mindegyik klub honlapján megtalálható. Viszont néhány klub próbál szurkolói kedvére tenni és különböző érdekességekkel is szolgálnak. A már megszokott híreken kívül ezúttal is a DAC viszi a prímet. A klub összes csatornáján – honlap, Facebook, Instagram, Youtube – tartja a kapcsolatot szurkolóival. Külön érdekesség a korábbi mérkőzések vetítése, melyek a klub Youtube csatornáján érhetők el. De nem csak a legutóbbi bajnoki találkozók találhatók meg, hanem például az Östers IF Växjö elleni UEFA-kupa mérkőzés még az 1988/1989-es idényből, melyet a DAC hazai pályán 6:0 arányban nyert meg. Visszanézhető szintén a grúz Dinamo Tbiliszi otthonában aratott siker, mellyel a DAC hosszú idő után jutott tovább az Európa liga 2. selejtezőkörébe. Szintén nagyon aktív a klub Facebook oldala, melyen több kvízjáték videó és fotó kerül fel napról napra. Március 28-án szombaton még ha otthonról is, közös programra hívja szurkolóit a DAC, amely a Nélküled éneklésére buzdítja a sárga-kékeket az otthoni erkélyről.

Végigböngészve a Fortuna liga további csapataiank média felületeit, még a Slovan próbál lépést tartani a DAC törekvéseivel, de aktivitásban egyértelműen a dunaszerdahelyi klub jár az élen.

Elnézve a klub média részlegének aktivitását, elmondható, hogy a futball nélküli időszakban is aktívan foglalkozik szurkolóival a DAC.