Fordított, győzött és továbbjutott a DAC!! !

By
Updated: júl 19, 2018

Fantasztikus fordítással győzött és az Európa liga 2. selejtezőkörébe jutott a DAC!!!! A sárga-kékek két gólját Bayo szerezte!

25 kemény éve erre vártunk, a klub sok mindent megélt, csakúgy, ahogy a szurkolók is. De a csendéletnek vége, a DAC belépett Európa kapuján.

Nagy várakozással teltek az utolsó órák a mérkőzés előtt, mindenkiben enyhe feszültség és kíváncsiság uralkodott.

A csaknem 55 ezres Dinamo Aréna fantasztikus látványt nyújt, de a nagysága inkább hátrány, mint előny a hazai csapat számára. Hiába látogat ki 8-9 ezer néző a találkozókra, a monumentális építményben elvesznek, így a szurkolói élmény nagyban elmarad.

Fél órával  a kezdés előtt nagyjából talán a stadion egy tizede telt meg, de a kezdésre se gyűlt össze nagyobb nézősereg. Összehasonlítva a két szurkolótábort, létszámban a hazaiak nem nagyom múlták felül a sárga-kékeket.

A 3. percben egy veszélyes támadás, Ergemlidze kapott egy labdát a bal oldalon, lövése mellé szállt, szerencsére a játékos a labda átvételekor lesen állt. Nagyon nehezen lendült játékba a DAC, az első 15 percben a hazaiak voltak nagy fölényben. Sok esetben a játékvezető ténykedése is hagyott némi kivetnivalót maga után, a párharcok során túl könnyen ítélt szabadrúgásokat a hazai csapatnak. Az első 20 perc komolyabb helyzet és kapura lövés nélkül telt, de az időhúzás a hazaiak részéről már elkezdődött, ugyanis két percen belül két Dinamo játékost is ápolni kellett. A 24. percben sajt térfelén vesztett labdát a DAC, a grúz lehetőség végül szöglettel végződött. A 25. percben az első DAC szöglet jöhetett, hasonló kombinációt láthattunk, mint amiből a sárga-kékek egyenlítő találata született Dunaszerdahelyen, de a lehetőségből ezúttal nem született gól. Egy perccel később Zivzivadze indult meg a jobb oldalon, Ljubičić becsúszása után a lövést Macej hárította. A szöglet után Shulaia eresztett meg egy lövést, de szerencsére Macej ismét a helyén volt. A 30. percben egy remek összjáték után Koštrna adta be a labdát, a hazai védő szögletre mentett, a sarokrúgás utáni kavarodás viszont nem hozott gólt. A DAC legnagyobb helyzete a 34. percben esett, amikor egy hosszú indítás Bayo elé került, a támadó viszont nem sokkal lőtt a kapu mellé. Nem sikerült kihúzni a gólnélküli állást a szünetig, a sokadik szöglet után a 42. percben Zivzivadze az ötösről a hálóba talált – 1:0.

Dinamo helyzettel kezdődött a második játékrész, egy beadást a gólszerző Zivzivadze fejelt a kapu mellé. A 49. percben a kapitány Kiteishvili tört a tizenhatosba a bal oldalon, lövése az oldalhálót találta el. DAC helyzet az 51. percben, Bayo fejese szállt fölé. Az 57. percben játékrendszert váltott a DAC, Davis helyett Kalmár lépett pályára. A 63. percben óriási lehetőséget hagyott ki a DAC, Bayo lövését a Dinamo kapusa hárítani tudta. A szerkezetváltás után többet támadt a DAC, de az egyenlítés nem akart összejönni. A 73. percben Vida K. baloldali lövését Buliskeria  kapusnak kellett szögletre mentenie. Egy perccel később egy tizenhatos előtti összjáték után Kalmár lövése szállt nem sokkal mellé. A 78. percben Kalmár végezhetett el egy szabadrúgást, de a nagyjából 30 méterről leadott lövése mellé szállt. A 79. percben villantak a hazaiak, a csereként beállt Vatsadze lövését Macejnak kellett hárítania. A 86. percben ismét Kalmár villant egy övéssel. A 87. percben egyenlít a DAC!!! Koštrna beadását Bayo fejelte a hálóba – 1:1! HATAMAS helyzet maradt ki a 90. percben! Egy védői hiba után Herc szerzett labdát, kicselezett egy védőt, de a labdát a kapusba rúgta. Az utolsó percekben szabadrúgást végezhetett el a DAC, a beadásra pedig Bayo érkezett, és a hálóba talált!!!!!! 1:2!!!!

FC Dinamo Tbiliszi – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 1:2 (1:0)

Gólszerző: Zivzivadze (42.) ill. Bayo (87., 90+)

Sárga lap: Ljubičić (60.), Bayo (67.), Vida M. (90+)

Dinamo: Buliskeria – Rukhaia, Kobouri, Lochoshvili, Kharabadze – Ivanisenia, Ninua – Shulaia, Kiteishvili, Ergemlidze – Zivzivadze (74. Vatsadze)

FC DAC: Macej – Záhuemnský, Huk, Šatka – Koštrna, Herc, Ljubičić (72. Vida M.), Vida K. (80. Tretyakov), Davis (57. Kalmár) – Pačinda, Bayo