Fergeteges hangulatban az Aranyosmarót ellen is győzött a DAC

By
Updated: október 6, 2018

Sorozatban harmadik bajnoki, összességében ötödik mérkőzésén is győzni tudott a DAC, a sárga-kékek a Fortuna liga 11. fordulójában 3:1-re múlták felül az Aranyosmarót gárdáját. A különbség nagyobb is lehetett volna, a találkozó végén Bayo újabb helyzeteket puskázott el.

Rendre DAC helyzetekkel indult a mérkőzés, a 7. percben Kalmár szögletére Bayo érkezett későn, de egy újabb szöglet után Šatka nem találta el megfelelően a labdát. Folyamatosan nyomult előre a DAC, többször Bayo lesállása miatt hiúsult meg a támadás. A 18. percben Herc került helyzetbe, de lövését Krnáč védeni tudta. A másik oldalon Švec került Jedlička elé, de a DAC kapusa bravúrral hárított. Egy perccel később Cassado lövését ismét Jedlička védte. A 26. percben a középkörben Šatkához került a labda, a hátvéd megiramodott előre, majd 25 méterről megeresztett lökete kipókhálózta a bal felső sarkat – 1:0. Ez volt Šatka első gólja az idényben, amely akár a hónap találata is lehet! A 37. percben Davis passza után Kalmár cselezte be magát a kapu elé, lövésébe Práznovský időben becsúszott. A 40. percben egyenlítettek a vendégek, Richtárek indult meg a bal oldalon, egy csellel Šatkát is megtréfálta és éles szögből a kapuba talált – 1:1. Nem tartott sokáig a döntetlen állás, a 45. percben Kalmár remekül ugratta ki Hercet, aki ballal nem hibázott – 2:1.

Fordulás után azonnal helyzettel kezdett a DAC, Vida Kristopher lövését Krnáč tolta szögletre. Az 51. percben egyenlíthettek volna a vendégek, Čögley passza után viszont Casado nem találta el a kaput. A 63. percben Bayo remekül ugratta ki Vida Kristophert, aki egyedül törhetett kapura, de lövését Krnáč fantasztikusan védte. A második játékrész is remek futballt hozott. A vendégek az egyenlítésért, míg a hazaiak a harmadik gólért küzdöttek. Ez a 73. percben össze is jött, Davis beadását Bayo fejjel küldte a hálóba – 3:1. A 78. percben Bayo labdáját Herc fejjel továbbította, az érkező Tretiakov lövését viszont Krnáč hárította. A 81. percben egy remek kiugratással Bayo került a kapu elé, de az aranyosmaróti kapus ismét parádézott. A 85. percben egy indítás után ismét Bayo ugrott ki, aki ezúttal is egyedül törhetett kapura, de lövése előtt még Ľupták beérte és szögletre mentett.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely– FC ViOn Aranyosmarót-Verebély 3:1 (2:1)

Gólszerzők: 26. Šatka, 45. Herc, 73. Bayo – 40. Richtárek

Sárga lapok: 87. K. Vida – 68. Casado, 87. Brašeň

Játékvezető: Pavlík – Vorel, Ferenc – 7.089 néző

FC DAC: Jedlička – Vida M., Šatka, Huk, Davis – Herc, Kalmár (90. Kone), Bednár (60. Záhumenský)- Divković (65. Tretiakov), Bayo, Vida K.

ViOn: Krnáč – Čögley, Práznovsý, Banovič, Chren – Ewerton, Ľupták, Richtárek (84. Duga), Brašeň – Casado (72. Ďubek), Švec (46. Urgela)