Ezért végzett a harmadik helyen a DAC!

By
Updated: marec 9, 2019

Lezárult a Fortuna liga alapszakasza, a 22. forduló után két részre – felsőházra és alsóházra osztódik a bajnokság táblázata. 

Az utolsó forduló eldöntötte, hogy a bajnoki címvédő Nagyszombat helyett az újonc Szered kerül a felsőházba, ezzel klubtörténelmi sikert értek el. Komoly vita alakult ki a DAC és a Zsolna helyezéséről, mindkét csapat 44 pontot szerzett és kérdéses volt, melyik együttes zárt a 2. és a 3. helyen. Az egymás elleni eredmények a DAC javára szóltak, hazai pályán 0:0, Zsolnán 2:2-es döntetlen született.

„A rájátszásba a második helyről a Zsolna, a harmadik helyről a DAC került. A helyezéseket a versenyszabályzat 19. pontja határozta meg. Egyenlő pontszámnál ugyanis a gólarány számít, nem az egymás elleni eredmények.“ – nyilatkozta a Fortuna liga honlapjának Michal Mertinyák, a Ligás Klubok Uniójának igazgatója.

Ez alapján március 16-án 14:00 órai kezdettel a DAC az első fordulóban a Rózsahegy csapatát fogadja vendégül, a találkozót az Orange Sport élőben közvetíti. A DAC felsőházi menetrendje ITT megtalálható.