Ez ma nem sikerült, hármat kapott hazai pályán a DAC a Nagyszombattól

By
Updated: september 26, 2021

Súlyos vereséget szenvedett a DAC a Nagyszombat csapatától, a sárga-kékek hazai pályán 0:3 arányban maradtak alul a Spartakkal szemben a Fortuna liga 9. fordulójában. 

Nem indult jól a mérkőzés a DAC számára, ugyanis már a 4. percben vezetéshez jutott a Nagyszombat. Ristovski kapott labdát a bal oldalon, passza után a labda Cabralhoz került, aki két védő között kitörve a hálóba talált – 0:1. A gól meghozta a mérkőzés hangulatát, mindkét csapat a támadásba vetette magát, de komoly helyzet nélkül. A 16. percben Smolák a VAR segítségét használta ki, ugyanis Fábry kézjátéka után nem ítélt büntetőt. A 20. percben Sharani próbált betörni a tizenhatosba, Twardzik és Yusuf között viszont elesett, amiért a játékos sárga lapot kapott. A 33. percben Ciganiks próbálta veszélyeztetni a kaput, de Takáč kapus a helyén volt. Fél óra játék után átvette az irányítást a DAC, a sárga-kékek birtokolták többet a labdát, de helyzetig nem jutottak. A 42. percben viszont a Spartak növelte az előnyét, Yusuf indult el a bal oldalon, a kapu elé belőtt passzát Ristovski magabiztosan értékesítette – 0:2.

A második félidőt is helyzetekkel nyitotta a két csapat. Az 54. percben Cabral lövését a tizenhatosban Jedlička először kiütötte, a kipattanót Ristovski küldte mellé. Két perccel később Fábry beatását Beskorovainyi fejelte kapura, de a kapus a helyén volt. A DAC legnagyobb helyzete a 61. percben érkezett, amikor Hahn lövését Takáč kapus bravúrral szögletre ütötte. A 66. percben Yusuf küldött Cabral felé egy hosszú labdát, Beskorovainyi rosszul csúszott be, a Spartak támadója kapura törhetett, de önzetlenül a középen érkező Ristovski elé passzolt, aki a hálóba talált – 0:3. A DAC próbálta korrigálni az eredményt, sikertelenül. A 79. percben egy gyors kontra végén Grič lövését Jedlička mentette szögletre. Az eredmény a végére már nem változott, a Spartak három góllal győztet le a DAC csapatát.

FC DAC – Spartak Nagyszombat 0:3 (0:2)
Gólszerzők: 4. Cabral, 42. és 66. Ristovski

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.