Eric Ramirez az orosz Rubin Kazaň csapatához igazol

By
Updated: máj 22, 2021

A hivatalos bejelentés még várat magára, de már biztos, hogy távozik a DAC támadója, Eric Ramirez. A venezuelai támadó 3 millió euróért vált klubot és Oroszországba igazol. 

Igaznak bizonyulnak a sajtóhírek, miszerint Eric Ramirez az orosz Rubin Kazaň csapatához igazol. A hírt maga a játékos erősítette meg a DAC-Nagyszombat rangadó után. A 22 éves csatár csak csereként lépett pályára a 85. percben, ez már egy jel volt arra nézve, hogy nem a DAC csapatában folytatja pályafutását. Végül a lefújás után az újságírók kérdésre Ramirez árulta el, hogy két év után távozik Dunaszerdahelyről.

„Nehéz ez számomra, ugyanis két évig játszottam itt. De rendben van, ez az én jövőm. Köszönöttel tartozom mindenkinek a támogatásért, ugyanis ha nem kaptam volna támogatást, nem lőttem volna gólokat. Ma nem játszottam, ez egy közös döntés volt, hogy megóvjanak a sérüléstől. Számomra ez egy remek lehetőség, a Kazaň Európa Konferencia Ligát játszhat. Még élvezem az utolsó napokat ebben az országban, majd utána Oroszországba utazom. Boldog vagyok, ugyanis lehetőségem van tovább fejlődni a pályafutásom során. De ez normális. Két évet töltöttem itt, sok szép emlékem marad. Amikor jöttem, nem nagyon ismertem a klubot, de mindenki támogatott, a szurkolók is megszerettek.“

– nyilatkozta a mérkőzés után Eric Ramirez, aki 16 találattal a második helyen végzett a góllövőlista táblázatán, ugyanis a zsolnai Kurminowski beelőzött, az utolsó mérkőzésen négy gólt szerzett, ezzel 19 találatot szerzett.

Eric Ramirez 2019 nyarán a cseh Karviná együttesétől igazolt a DAC csapatához. A 22 éves támadó 67 mérkőzésen lépett pályára a DAC mezében, ezeken 28 gólt és 11 gólpasszt szerzett.

Először orosz sajtóhírek közölték, miszerint Eric Ramirez a Rubin Kazaň játékosa lesz, az orosz bajnokság negyedik helyezettje 3 millió eurót fizet a venezuelai támadóért. A német Transfermarkt.de már kész tényként veszi Ramirez átigazolását, amely július 1-től léphet életbe. Ezzel az átigazolással újabb rekordot dönt a DAC, ugyanis a legdrágább igazolása eddig Vakoun Issouf Bayo volt, aki 2,3 millió euróért távozott a skót Celtic csapatához.