Elmaradt a győzelem, a Rózsahegy ellen döntetlenezett a DAC

By
Updated: august 11, 2018

Nem tudta behúzni sorozatban a negyedik győzelmet a DAC, a sárga-kékek 2:2-es döntetlent értek el a Rózsahegy ellen a Fortuna liga 4. fordulójában. A fordulatos találkozó gólokat, helyzeteket és büntetőt is hozott. 

Óvatos játékkal kezdett a két csapat, az első tíz perc kevés izgalmat hozott. Az első komoly lehetőség a DAC előtt adódott, a 12. percben Bayo lövése szált mellé. A 17. percben vezetést szereztek a vendégek, egy baloldali beadás után az ötösről Tandir talált a hálóba – 0:1. A 23. percben Vida Kristopher egyenlíthetett volna, aki Pačinda remek indítása után törhetett kapura a bal oldalon, de Macík kapus remekül hárított. A DAC továbbra sem adta fel, sorra dolgozta ki a támadásokat, de az utolsó lépés mindig hiányzott. A 25. percben Herc is egyenlíthetett volna, de lövését Macík védte. A 42. percben végül sikerült az egyenlítés, Pačinda beadását Bayo a kapu elé fejelte, az érkező Vida Kristopher pedig a kapuba talált – 1:1.

Fordulás után góllal kezdett a Rózsahegy, de Tandir lesállásból talál a kapuba. Az 54. percben Vida Kristopher ballal megeresztett lövése a kapufán csattant. Az 58. percben egy hazaadást Macík próbált megjátszani, Vida Kristopher elcsípte a labdát, a rózsahegyi kapus pedig szabálytalankodott. A megítélt büntetőt Pačinda magabiztosan értékesítette – 2:1. Ezután Takáč és Daniel próbálkozott lövéssel, de nem jártak sikerrel. A 72. percben viszont egy kipattanó labdát Qose a kapuba lőtt és egyenlített a Rózsahegy – 2:2. A 77. percben Šimčák baloldali beadását Bayo centikkel küldte a kapu mellé. A végére már az eredmény nem változott, döntetlennel zárult a DAC-Rózsahegy találkozó.

FC DAC 1904 – MFK Rózsahegy (1:1)

Gólszerzők: Vida Kristopher (42.), Pačinda büntetőből (58.) ill. Tandir (17.), Qose (72.)

Sárga lapok: Vida M. (29.) – Gál-Andrezly (32.), Qose (48.), Tandir (56.), Macík (58.), Urdinov (64.), Urdinov (76.)

7.043 néző

FC DAC: Jedlička – Koštrna, Šatka, Kone, Šimčák – Herc, Kalmár, M. Vida (80., Záhumenský), Pačinda – K. Vida (88., Divković), Bayo

Ružomberok: Macík – Čurma, J. Maslo, Twardzik, Urdinov – Qose, Takáč, Kostadinov – Daniel, Tandir, Gál-Andrezly