Elmaradt a bajnokverés, kikapott Nagyszombatban a DAC

By
Updated: február 23, 2019

Nem sikerült a bajnokverés Nagyszombatban, a DAC 3:1-es vereséget szenvedett a címvédő otthonában a Fortuna liga 20. fordulójában. Két fordulóval az alapszakasz zárása előtt a dunaszerdahelyi csapat a tabella harmadik helyén áll, miután tavasszal két vereséggel nyitott. 

A 8. percben egy remek támadás végén Tretyakov próbálkozott lövéssel a tizenhatosban, labdája fölé szállt A 15. percben Grendel végezhetett el szabadrúgást 25 méterről, lövése elkerülte Jedlička kapuját. Két perccel később Turňa beadása után Miesenböck helyzetét Jedlička küldte szögletre. Ezután Depetris próbálkozott egy távoli lövéssel, sikertelenül. Mindkét csapat több pontatlansággal játszott, ez meglátszott a támadójátékon.

A 35. percben Grencel indította a bal oldalon Markoskit, aki remekül adta be a labdát Yiilmaz elé, a nagyszombati támadó pedig a kapu előtt nem hibázott – 1:0. Nem kellett sokat várni az egyenlítő találatra, egy beadást Kone az ötösre fejelt, az érkező Taiwo szintén fejjel a hálóba talált – 1:1.

Alig kezdődött el a második játékrész, a 48. percben Depetris ugratta ki a bal oldalon Markoski, aki elfutott a DAC védelem szélén, és Jedlička mellett a hálóba talált – 2:1. Az 55. percben Davis beadása után a labda a csereként beállt Ayonghoz került, akinek lövése nem sokkal szállt el a kapu mellett. Egy perccel később Depetris a középkörből próbálta kapura küldeni a labdát, viszont pontatlan volt. A 60. percben Miesenböck végzett el szabadrúgást a bal oldalról, Jedlička bravúrral szögletre mentett. A 64. percben Čonka baloldali beadása után Depetris került veszélyes helyzetbe, de az argentin támadó fölé fejelt. A 68. percben egy hosszú beadást Depetris Yilmazhoz fejelt, a támadó Kone mellett lefordulva gólt szerzett – 3:1 A 73. percben Šatka próbálkozott lövéssel, sikertelenül. A 82. percben veszélyeztetett a Nagyszombat, Markoski lövését Jedlička védte, a kipattanót Depetris küldte mellé. Egy perccel később Kalmár szerzett labdát a Spartak térfelén, lövése a jobb kapufa mellé szállt. A 87. percben Markoski passzolt vissza Pekár elé, akinek lövését Jedlička védte. A 90. percben Ronan kapott remek labdát a védelem mögé, közeli lövését viszont Rusov védte.

Spartak Nagyszombat-FC DAC 3:1 (1:1)

Gólszerzők: Yilmaz (35., 68.), Markoski (48.) ill. Taiwo (38.)
Sárga lapok: Yilmaz (23.), Janečka (34.), Markoski (54.) ill. Šatka (32.), Tretyakov (80.)
Spartak: Rusov – Turňa, Abena, Košút, Čonka – Markoski, Grendel, Miesenböck (61. Lovat), Jančeka – Yilmaz (73. Pekár), Depetris (90. Tavares)
FC DAC: Jedlička – Koštrna (62. Ronan), Šatka, Kone, Davis – Herc, Huk, Kalmár – Čmelík (53. Blackman), Taiwo (53. Ayong), Tretyakov