Egyedi lehetőség, szurkolók előtt rendezhetik a DAC-Slovan rangadót

By
Updated: október 21, 2020

Egyedi lehetőséget biztosít a DAC a szurkolók számára, hogy élőben tekinthessék meg a Slovan elleni vasárnapi rangadót. 

A klub közleményben tudatta, hogy koronavírus tesztet végez el a szurkolókon a beléptetés előtt. A negatív tesztet produkáló szurkolók megtekinthetik az ősi rivális elleni rangadót.

„A DAC 1904 labdarúgóklub számos erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy a szurkolók visszatérhessenek a stadionokba. A MOL Arénában 2020. október 25-én 16:00 órakor megrendezésre kerülő DAC 1904 – ŠK Slovan mérkőzés szervezése során is mérlegeltük a lehetőségeket. Ezért döntöttünk úgy, hogy a vasárnapi tétmérkőzés előtt a 2020/21-es idényre érvényes bérlettel rendelkező szurkolóknak díjmentesen biztosítjuk a COVID–19-antigénteszt elvégzését. A tesztelés 2020. október 25-én a MOL Aréna mellett kijelölt helyszíneken zajlik majd. Azt szeretnénk, ha a stadionba belépő szurkolók tökéletes biztonságban éreznék magukat. A MOL Aréna valóban biztonságos hely, hiszen itt mindenki ellenőrzött körülmények között élvezheti a mérkőzést, felidézve a telt házas találkozók felejthetetlen hangulatát.“

„A klub döntésének hátterében a sport megmentésének szándéka áll. A DAC 1904 ezzel a kezdeményezéssel szeretné megköszönni a szurkolóknak, hogy mellette állnak, és ezekben a nehéz időkben is kitartanak a csapat mellett! Ugyanakkor reméljük, hogy ez a példátlan kezdeményezés sorsfordító lesz a labdarúgás jövőjében és fejlődésében, valamint a többi szlovákiai bajnokság számára is, mivel a gyorsteszt megjelenése a piacon akár hosszú távú megoldást jelenthet arra, hogy biztonságban együtt lehessünk a sporteseményeken. Jelenleg 1000 teszt áll klubunk rendelkezésére, de dolgozunk azon, hogy tovább növeljük a tesztkapacitást a hétvégi mérkőzés kezdetéig. A változásokról folyamatosan tájékoztatjuk szurkolóinkat. A mintavételt szakképzett egészségügyi személyzet fogja elvégezni. Tíz tesztállomás áll majd a szurkolók rendelkezésére, ahol az előzetes regisztrációt követően díjmentesen alávethetik magukat a COVID–19- antigéntesztelésnek.“ – közölte a DAC.

Mint ismert, Szlovákiában a sporteseményeket nézők nélkül kell megrendezni, kivételt képez, ha a szurkoló 12 óránál nem öregebb koronavírus tesztet tud felmutatni.

A klub teljes közleménye a pontos részletekkel ITT megtalálható.