Döntetlenezett Rózsaheggyel a DAC

By
Updated: marec 17, 2019

Döntetlennel zárult a harmadik helyért folyó rangadó, a sárga-kékek a Fortuna liga rájátszásának első mérkőzésén 1:1-es eredményt értek el a Rózsahegy ellen. 

A két Vida, Máté és Kristopher nélkül lépett pályára a DAC, mindkét játékos sérülés miatt került partvonalra. Aktívan kezdte a mérkőzést a DAC, az első perctől letámadta ellenfelét a dunaszerdahelyi gárda. A 2. percig már a második szöglethez jutottak, de gólszerzési lehetőség nem alakult ki. A 18. percben Mustedanagić szöglete után Gál-Andrezly küldte a labdát a hálóba, a játékos lesállása ellenére a gól érvényes volt – 0:1. A 37. percben Herc lódult meg a kapura, a tizenhatos vonalán szabálytalanul állították meg, ennek ellenére a játékvezető sípja néma maradt. A 45. percben Qose küldte 30 méterről kapura a labdát, Jedličkának kellett szögletre menteni.

Fordulás után szabadrúgással kezdett a DAC, Kalmár lövését Macík védte. A másik oldalon Mustedanagić lövése szállt nem sokkal mellé. A 60. percben Herc passza után a tizenegyes pontról Divković küldte kapura a labdát, Macík fantasztikusan hárított. A 63. percben kézjáték után Madleňák megkapta második sárga-lapját, így a pirosat is. A 64. percben Huk vállalkozott egy távoli lövése, löketét Macíknak kellett szögletre menteni. Három perccel később Herc lövése repült a jobb kapufához, Macík ismét remekelt, majd Ronan lövése szállt fölé. A 74. percben végre megtört a gólcsend, Ronan lövését Macík védte, de a kipattanóra Taiwo érkezett és a hálóba küldte a labdát – 1:1. Egy perccel később Taiwo fejesét kellett a rózsahegyi kapusnak védeni. A 77. percben Huk fejjel küldte a hálóba a labdát, de a gól lesállás miatt érvénytelen volt. A végére már az eredmény nem változott, döntetlennel zárult a harmadik helyért folyó csata.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – MFK Rózsahegy 1:1 (0:1)

Gólszerzők: 74. Taiwo – Gál-Andrezly (18.)
Sárga lapok: 75. Davis – 30. Čurma, 39. Madleňák, 46. Qose, 86. Gál-Andrezly
Piros lap: 63. Madleňák
Játékvezető: Chmura – Hrčka, Jenčura – 7.722 néző
FC DAC: Jedlička – Koštrna (72. Čmelík), Šatka, Kone, Davis – Herc, Huk, Ronan – Divković, Kalmár, Tretiakov (46. Taiwo)
Rózsahegy: Macík – Čurma, Maslo, Kružliak, Madleňák – Takáč, Qose – Kmeť (86. Jediniák), Mustedanagić (65. Jonec), Gál-Andrezly – Gerec (80. Tandir)