Döntetlen a DAC-Zsolna rangadón

By
Updated: február 21, 2021

Döntetlennel zárult a Fortuna liga 20. fordulójának rangadója, a DAC nem tudta legyőzni a harmadik helyen tanyázó Zsolna együttesét. 

A mérkőzés előtt kisebb sokként érkezett a DAC felállítása, melyből hiányzott Kalmár Zsolt, aki sérülés miatt nem léphetett pályára. Szintén hiányzott a hortvát Andrija Balic, aki sárga-lapok miatt nem volt bevethető.

Jól kezdte a mérkőzést a DAC, és már a 10. percben vezetést szerzett. Christie-Davis remek labdával ugratta ki Nicolaescut, aki Petráš előtt nem hibázott és a kapus mellett a hálóba talált – 1:0. Két perccel később Ramirez veszélyes lövését tornázta ki a zsolnai kapus. A bekapott gól ellenére nem adta fel a Zsolna, próbált veszélyes támadásokat vezetni. A 24. percben Ramirez jobboldali beadása átment a zsolnai védők között, Nebyla a kapu előtt bizonytalan volt, gyenge lövését Petráš kapus védte. A 33. percben Kopas távoli lövése szállt mellé. Az utolsó 15 percben a zsolnaiak voltak aktívabbak, többet birtokolták a labdát, de kimondott helyzetbe nem kerültek.

 

A szünetben reagált a vendégek vezetőedzője, kettős cserét hajtott végre, ami jó húzásnak bizonyult. A 47. percben Rusnák szerzett labdát a jobb oldalon, beadását Jibril küldte a hálóba – 1:1. A gól után mindkét csapat a győzelemért harcolt. A 60. percben Divković végzett el szabadrúgást 18 méterről, lövését Petráš szögletre mentette. A másik oldalon a 63. percben Bichakhchyan próbálta ki Jedlička figyelmét, éles szögből leadott lövését a DAC kapusa ütötte szögletre. A 74. percben Ramirez lövését védte a zsolnai kapus, majd a 77. percben Divković közeli helyzetét védte Petráš. A 87. percben Divković lábában maradt a győztes találat, a DAC támadója a tizenhatoson belül a felső lécet találta el.

DAC-Zsolna 1:1 (1:0)
Gólszerzők: 10. Nicolaesu – 47. Jibril

FC DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Beskorovainyi – Schäfer, Christie-Davis, Nebyla (72. Andzouana) – Divković, Nicolaescu (72. Taiwo), Ramirez.

Zsolna: Petráš – Anang, Kopas, Kiwior, Javorček – Fazlagić, Bichakhchyan (75. Bernát(, Gono (75. Slebodník) – Jibril (82. Kaprálik), Kurminowski (46. Ďuriš), Iľko (46. Rusnák)