Divković mesterhármassal villant, ötgólos mérkőzésen mutatkozott be Bernd Storck

By
Updated: jún 13, 2020

Magabiztos győzelmet aratott a DAC a Fortuna liga rájátszásának 1. fordulójában, a sárga-kékek az újraindított bajnokság első mérkőzésén Marco Divković mesterhármasának is köszönhetően győzték le Nagymihályt 5:0 arányban. 

Minimális nézőszámmal kezdődött a DAC találkozója, a B-közép helyén a szurkolók helyett a 12. játékost ábrázoló molinó foglalt helyet. A találkozó elején a játékosok a középkörben tapssal tisztelegtek az első vonalban dolgozók előtt, akik a vírus ideje során keményen dolgoztak.

A két csapat az első sípszó után egymásnak esett. A DAC birtokolta többet a labdát, de a nagymihályiak azonnal letámadtak. A 15. percben Davis szabadrúgása után Beskorovainyi fejelt mellé. A 20. percben egy félreértés miatt Sidibe szerzett labdát a DAC hátvédjei között, de lövését Jedlička védte. Egy perccel később Davis baloldali beadását Ramirez fejelte nem sokkal mellé. A 31. percben viszont már vezetést szerzett a DAC, Kalmár ugratta ki Ramirezt a bal oldalon, aki középre passzolt, az érkező Divković pedig nem hibázott – 1:0.

Fordulás után remekül kezdett a DAC, az első negyedórában eldöntötték a mérkőzés sorsát. Az 57. percben Schäfer szöglete után Šimič passzolt vissza Divković elé, aki ballal Kira hálójába talált. A 64. percben Blackman találta meg remek labdával Kalmárt, a válogatott középpályás a tizenhatos vonaláról a kapu jobb oldalába talált – 3:0. Három perccel később Blackman indult meg a jobb oldalon, középre passzolt labdáját Kalmár tette Divković elé, a horvát támadó pedig ismét távoli lövéssel vette be a kaput – 4:0. A 91. percben Kalmár passza után Balckman a tizenegyes pontról lőtt kapura, Kira lábai között pedig a hálóba talált – 5:0.

A DAC ezzel visszavágott a Nagymihálynak az őszi idényben idegenben elszenvedett 5:0-ás vereségért. Legközelebb már június 17-én, szerdán lépnek pályára a sárga-kékek, a Slovnaft Cup elődöntőjének első mérkőzésén a Rózsahegy érkezik a MOL Arénába.

FC DAC – Nagymihály 5:0 (1:0)
Gólszerzők: Divković (31., 57., 67.), Kalmár (64.), Blackman (91.)
DAC: Jedlička – Kružliak, Šimić, Beskorovainyi – Vida (77. Bednár) – Blackman, Schäfer, Kalmár, Davis – Ramírez (68. Boateng), Divković (77. Fábry).
Nagymihály: Kira – Žofčák, Carrillo, Grič, Vojtko – Savvidis – Kvocera (68. Kolesár), Turik (73. Neofytidis), Danko, Diarra (62. Kountouriotis) – Sidibé.