Divković góljával győzött a DAC a Nyitra ellen

By
Updated: november 30, 2019

Egy gólos győzelmet aratott a DAC a Nyitra felett a Fortuna liga 17. fordulójában. A sárga-kékek megőrizték második helyüket a tabellán. 

A DAC próbálta feledtetni az egy héttel korábban Nagymihályban elszenvedett 5:0-ás vereséget, míg a nyitraiak három veretlen találkozó után érkeztek a MOL Arénába.

Az első félidő kevés eseménnyel zárult. A 17. percben Ronan távoli lövéssel próbálkozott, de a labda a kapu mellé szállt. Egy perccel később Ramirez próbálkozott egyből, de sikertelenül. A 27. percben hatalmas lehetőség adódott a Nyitra előtt. Beskorovainyi hibája után Gatarić törhetett kapura, de lövését a kifutó Jedlička bravúrral védte. A 44. percben Divković kapott remek labdát Ramireztől, de közeli lövését Šípoš védte. Hiába játszott fölényben a DAC, komoly lehetőséget nem tudott kidolgozni.

Nagy helyzettel nyitották a második félidőt a sárga-kékek, a 46. percben Divković közeli lövését Šipoš szögletre mentette. Két perccel később Ronan veszélyeztetett, de a nyitrai kapus ismét remekelt. Az 54.  percben Vida Kristopher jobboldali beadása után Ronan lőtt egyből kapura, de Šípoš ismét hárított.  Az 56. percben Blackman passzolt jobbról középre, Ramirez tette a labdát Vida Máté elé, akinek lövését a nyitrai kapus ismét védte. Az 59. percben Ramirez ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Davis végezte el, de Šípoš a helyes irányba vetődve védett. A 64. percben Divković kapott remek labdát a bal oldalon, lövése a hálóban kötött ki – 1:0. A 70. percben Fábry technikai lövéssel próbálkozott, a labda kevéssel szállt mellé. A 78. percben Ronan szöglete után Beskorovainyi fejelt centikkel a kapufa mellé. A lefújásig több helyzete is akadt a DAC-nak, de már az eredmény nem változott.