Divković gólja döntött, győzött Nyitrán a DAC

By
Updated: november 21, 2020

Két döntetlen után ismét győzött a DAC, a sárgakékek a Fortuna liga 14. fordulójában a Nyitra otthonából hozták el a három pontot. 

Bernd Storck ismét csatasorba állíthatta a koronavírusból felgyógyult játékosait, így Blackman, Davis és Balić is a kezdőben kapott helyet.

A 9. percben Balić az alapvonaltól estében passzolt a kapu elé, az érkező Schäfer az ötösről mellé lőtt. A 14. percben Kalmár baloldali szabadrúgása után Schäfer csúsztatta a labdát a kapura, Šipos nehezen, de védeni tudott, a kipattanót Balić küldte fölé. A 16. percben egy lapos szöglet után Faško lőtt egyből kapura, de a labda mellé szállt. A 26. percben újabb helyzet adódott a DAC előtt, Davis baloldali beadását Ramirez fejelte kapura, de Šípoš remekül hárított. A 44. percben Davis beadása és Kružliak fejese után Ramirez közelről lőtt kapura, de Šipoš remekel.

Fordulás után remekül kezdett a DAC, az 50. percben Divković kapott labdát a tizenhatos vonalán, lövésre szánta el magát és ballal a hálóba talált – 0:1. Hat perccel később Ramirez iramodott meg a jobb oldalon, veszélyes lövése mellé szállt. A 66. percben Faško szöglete után Záhumenský elé került a labda, a nyitrai hátvéd lövése nem sokkal szállt a kapu mellé. A folytatásban a vezetés ellenére is a DAC volt aktívabb és veszélyesebb a kapura, a nyitraiak nem tudtak helyzetbe kerülni. A 90. percben Faško került kiugratásra a bal oldalon, lövését Jedlička védte.

A dunaszerdahelyi gárda a Slovan és a Garamszentkereszt elleni otthoni döntetlenek után ismét győzni tudott.

FC Nyitra – FC DAC 0:1 (0:0)
Gólszerző: Divković (50.)
FC Nyitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Magda, Fabiš – Adamec (58. Vrábel), Mustafič – Chobot (58. Gatarić), Olivero (58. Bonilha), Záhumenský (89. Danek) – Faško.
FC DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Schäfer – A. Balić, Nebyla (90+1. Andzouana) – Divković (87. Nicolaescu), Kalmár, Ramírez.