DAC vereség Sepsiszentgyörgytől a barátság jegyében

By
Updated: november 16, 2018

A barátság jegyében zajlott a DAC-Sepsiszentgyörgy találkozó, a dunaszerdahelyi együttes a román első ligában szereplő székely együttest látta vendégül. 

A találkozó elején nem hiányozhatott a szokásos Nélküled, melyet ezúttal Valaskó Ferenc énekelt, de az YBS Fanklub ismét pazar koreográfiával készült. Ezúttal a mérkőzés során a szurkoló számára az eredmény másodlagos volt, a két szurkoló tábor mindkét együttest buzdította.

A 11. percben Prosser kapott egy remek labdát a hátvédek mögé, Hukot kicselezve Slančík mellett Küldte a labdát a hálóba – 0:1. A másik oldalon Nagy László lövése szállt nem sokkal fölé. A 14. percben Tretiakov indult meg a jobb oldalon, lövése centikkel szállt mellé. A 22. percben egy lepattanó labdát Šimčák küldött kapura, a remek lövést Fejer kapus bravúrral mentette szögletre. A 30. percben Tretiakov lövésénél ismét Fejer jeleskedett. A 40. percben Bryan jobboldali beadását Hadnagy küldte centikkel a kapufa mellé. A 43. percben egyenlített a DAC, Tretyakov baloldali beadása először kipattant, de Divković a labdát a bal kapufa mellé küldte – 1:1.

A szünetben három játékost cserélt a DAC, fordulás után vezetést szerzett a Sepsi. Az 55. percben egy baloldali beadás elment a kapu előtt, de az érkező Hadnagy Attila a hálóba vágta – 1:2. A 61. percben már kettővel vezetett a Sepsi, megismétlődött a második gól előtti akció, egy újabb baloldali beadás után ezúttal Birahima küldte a hálóba a labdát – 1:3. A 70. percben Birahima ment el a bal oldalon, az érkező Bryan lövését Macej védte. A dunszerdahelyi közönség ismét megmutatta, hogy imádja a futballt, a hideg időjárás ellenére 5674 néző látogatott ki az Arénába. A 86. percben büntetőhöz jutott a DAC, Baumgartner pedig értékesítette – 2:3.

Az eredmény a végéig már nem változott, Sepsi győzelem született a barátság jegyében.

FC DAC – Sepsiszentgyörgy 1:3 (1:1)

Gólszerzők: Divković (43.), Baumgartner 11-ből (86.) ill. Prosser (11.), Hadnagy (55.), Birahima (61.)

5.674 néző

FC DAC: Slančík (46. Macej) – Záhumenský, Huk (46. Bajić), Kone (71. Melinyshyn), Šimčák – Aluku, Vida M. (46. Baumgartner), Nagy L. – Divković (56. Mészáros A.), Tretiakov (71. Arxhend), Vida K. (46. Pastorek, 71. Domonkos)

Szepsi: Fejer – Prosser, Ursu, Jovanovic, Draghici – Nouvier, Hadnagy, Tandia, Velev