Csak büntetőből kapott gólt a DAC, döntetlen a Slovan otthonában

By
Updated: august 31, 2022

Közel állt a győzelemhez, végül döntetlenezett a Slovan otthonában a DAC a Fortuna liga 8. fordulójában. A remekül védő Petráš kapust csak büntetőből múlták felül az égszínkékek. 

Fantasztikusan kezdődött a mérkőzés a DAC számára, a 3. percben Krstović balról éles szögből talált Chovan kapujába – 0:1. A 12. percben Barseghjan távoli lövése a léc alá tartott, de Petráš bravúrral hárított. Próbálkoztak a hazaiak, tartották a labdát, de a DAC remekül védekezett.

A második félidőben fölényben játszott a Slovan, több veszélyes támadást is vezetett. Az 58. percben egy jobboldali szöglet után Bargeshjan lőtt egyből kapura, de Petráš bravúrral védett. A 68. percben Muhamedbegovic rossz passzából Ramirez indult meg a jobb oldalon, kapura tört, lövését viszont Petráš parádésan védte. Egy perccel később Kashia beadására épp Ramirez érkezett, de 3 méterről nem találta el a labdát.A 71. percben Medvedev tört be a tizenhatosba, Andzouana szabálytalankodott, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Ramirez értékesítette – 1:1.  A Slovan próbálta megszerezni a vezető találatot, de Petráš remekül védett. A 81. percben Szánthó remek indítása után Krstović ballal mellé lőtt. A 90. percben Kucka fejesét is a DAC kapusa hárította. A hosszabbítás sem hozott gólt, így maradt a döntetlen és a DAC egy pontot szerzett a Slovan otthonában. A mérkőzés hőse egyértelműen a sárga-kékek hálóőre, Samuel Petráš ezúttal is remek védéseket mutatott be.

ŠK Slovan – FC DAC 1:1 (0:1)
Gólszerzők: Ramirez (72.) ill. Krstović (3.)
Slovan: Chovan – Medveděv (82. Hrnčár), Kašia, Abena, Pauschek (K) (46. Medved) – Kankava, Mustafič (46. Kucka) – Zmrhal, Čakvetadze (88. Šaponjič), Barseghjan (82. Čavrič) – Ramirez
DAC: Petráš – Pinto, Brunetti, Muhamedbegovic, Andzouana – Veselovský (76. Kalmár), Fazlagić, Káčer – Blackman (K), Krstović (90+1 Dimun), Ramadan (69. Szánthó)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.