Büntetőkkel verte az Ostravát a DAC

By
Updated: január 27, 2020

A harmadik helyért küzdött meg a Tipsport Malta Cup keretén belül a DAC, a sárga-kékek a cseh Ostrava gárdája ellen léptek pályára.

Az elődöntőben 5:0-ás vereséget szenvedett a DAC a Mladá Boleslav ellen, így csak a harmadik helyért játszhatott. A találkozó első félidejében mindkét csapatnak voltak helyzetei, de az Ostrava volt a veszélyesebb.

A 7. percben Šašinka tört be a tizenhatosba, jobboldali lövése az oldalhálót találta el. A 28. percben Fábry szöglete után Beskorovainyi fejelt kapura, de Laštůvka az utolsó pillanatban menteni tudott. Az 56. percben vezetést szerzett a DAC, Davis 25 méterről elvégzett szabadrúgása a hálóban kötött ki. Az 59. percben Divković növelhette volna az előnyt, de Laštůvka kapus remekelt. A 70. percben egyenlített az Ostrava, Smola csípett el egy rossz hazaadást és a hálóba gurított – 1:1. Mivel a rendes játékidő 1:1-es eredménnyel végződött, következtek a büntetők.

Jánoš tizenegyesét Száraz megfogta, a DAC részéről Kružliak, Fábry, Divković és Ramirez is eredményes volt, de Davis az utolsó büntetőt elrontotta. A hatodik párharc során Fleišman próbálkozásánál ismét Száraz brillírozott, majd Boateng a hálóba talált. Ezzel a DAC diadalmaskodott és végül megszerezte a harmadik helyet a Tipsport Málta Kupán.

Baník Ostrava – FC DAC 1:1 (0:0), büntetőkkel 4:5
Gólszerzők: 70. Smola ill. 56. Davis

FC DAC: Jedlička (46. Száraz) – Blackman, Lalatović (83. Boateng), Beskorovainyi, Davis – Kružliak, Fábry – Divković, K. Vida, Javro – Ramirez.