Büntetőkkel jutott a legjobb nyolc közé a DAC!

By
Updated: október 30, 2019

Bejutott a Slovnaft Cup legjobb nyolc csapata közé a DAC, a sárga-kékek 0:0-ás rendes játékidő után büntetőkkel ejtették ki a címvédő Nagyszombat csapatát. 

A 6. percben Tavares baloldali beadása egy hazai hátvéd érintésével Sobczyk elé került, aki az ötösről próbált kapura lőni, de Jedlička hárítani tudott. A 26. percben Davis balról eresztett meg egy lövést, a labda nem sokkal szállt a kapufa mellé. A nagyszombatiak  főleg a gyors kontrákra építettek, próbálták megzavarni a DAC védelmét. Kevés helyzetet hozott az első félidő, kiegyenlített játék folyt a pályán.

Az 53. percben Kalmár baloldali beadását Ronan küldte egyből kapura, de a megpattant lövés szögleten végződött. Három perccel később Vida Kristopher jobboldali lövése szállt mellé. A másik oldalon Lovat küldött egy lövést a kapu fölé. Az 58. percben egy cselsorozat után Vida Kristopher a büntető pontról lőtt fölé. A 72. percben Divković hosszú indítása után Vida Kristopher törhetett kapura, de lövése mellé szállt. A 80. percben Kalmár baloldali passza után Ramirez lőtt egyből kapura, Bolek védésével a labdát a kapufára küldte. A 84. percben Tavares indult meg a bal oldalon, Jedlička kifutása során a tizenhatos vonalán szabálytalankodott, amiért piros lapot kapott. A rendes játékidő végül gól nélküli döntetlennel zárult, következtek a büntetők.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – Spartak Nagyszombat 0:0, büntetőkkel 4:3

Büntetők: Tešija 0:1, Kružliak 1:1, Mitrea 1:2, Kalmár 2:2, Lovat 2:3, Fábry 2:3, Tavares 2:3, Beskorovainyi 3:3, Halilovič 3:3, Davis 4:3

7.550 néző

Piros lap: Jedlička (84.)

DAC: Jedlička – M. Vida, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Oravec – Kalmár, Ronan (85. Száraz) – K. Vida, Ramirez (89. Fábry), Divković (75. Blackman)
Nagyszombat: Bolek (91. Rusov) – Turňa, Mesík, Mitrea, Lovat – Halilović – De Freitas, Grendel (77. Dangubič), Tešija, Dos Santos – Sobczyk (67. Yilmaz)