Bravúros DAC győzelem az Olympique Marseille ellen

By
Updated: júl 25, 2020

Első felkészülési mérkőzését játszotta Ausztriában a DAC, a sárga-kékek a Olympique Marseille ellen léptek pályára és bravúros, 2:1-es győzelmet arattak francia ellenfelük felett. 

A dunaszerdahelyi gárdában először lépett pályára a két új szerzemény, Friede és Müller. Meglepte ellenfelét a DAC, a 18. percben Ramirez, a 33. percben Kalmár talált be a Mandanda hálójába. Főleg Kalmár Zsolt találata volt említésre méltó, a DAC középpályása szabadrúgásból parádésan tekert a hálóba. A gól ITT megtekinthető.

Fordulás után teljesen új csapatot küldött pályára André Villas-Boas, az 52. percben pedig már szépítettek is. Egy lövés során a labda Kružliak kezét érte el, a játékvezető büntetőt ítélt, ezt pedig Thauvin értékesítette. A Marseille csapata több lövéssel is próbálkozott, de Jedlička remek védéseket mutatott be. A végén még nagy lehetőség adódott a Marseille előtt, de nem váltották gólra, így az eredmény nem változott. A DAC 2:1-es győzelmet aratott az Olympique Marseille ellen, a sárga-kékek számára ez volt az első mérkőzés és az első győzelem, a Marseille pedig első vereségét szenvedte el a felkészülés során.

DAC 1904 – Olympique Marseille 2:1 (2:0)
Góllövők: 18. Ramirez, 33. Kalmár – 52. Thauvin (11 m)
DAC: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Njie (68. Mendez) – Fábry, Kalmár, Friede (59. Malý) – Divković (55. Sharani), Ramirez. Edző: Bernd Storck.
Marseille: Mandanda – Sarr, Álvaro, Čaleta-Car, Amavi – Chabrolle, Gueye, Sanson – Germain, Aké, Payet. 2. félidő: Mandanda – Sakai, Álvaro, Čaleta-Car, Khaoui – Rongier, Kamara, Strootman – Thauvin, Benedetto, Radonjić. Edző: André Villas-Boas.