Bernd Storck: Mindent megteszünk, hogy továbbjussunk!

By
Updated: august 26, 2020

Megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a DAC, a sárga-kékek az Európa liga 1. selejtezőkörében az izlandi Hafnarfjördur otthonában lépnek pályára. 

A szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Bernd Storck vezetőedző és Kalmár Zsolt csapatkapitány nyilatkozott.

„Minden rendben van, jó utunk volt. A Nagyszombat elleni mérkőzés után teljes a csapat, nincs sérült játékosunk. A Hafnarfjördur erős csapat, az izlandi bajnokságban a harmadik helyen áll. Jól felkészültünk az ellenfélből, a második körbe akarunk jutni. Mindent megteszünk azért, hogy továbbjussunk.“ – kezdte értékelését Bernd Storck, aki kitért az izlandi ellenfélre. „Erős ellenfél, amely többnyire a 4-2-3-1-es felállásban játszik. Tapasztalt játékosok alkotják a védelmet, többen 30 év felett vannak. A támadósorban van a liga jelenlegi legjobb góllövője, Lennon is. Gyors játékosaik vannak, oda kell figyelnünk a védelemben.“ – jellemezte az izlandi ellenfelet Bernd Storck.

Kalmár Zsolt csapatkapitány szerint is mindent megtesznek a továbbjutást érdekében. „Nehéz mérkőzés lesz, fizikálisan erős csapattal fogunk játszani. Sokat elemeztünk, fel tudtunk készülni az ellenfélből, tudjuk, mik az erősségeik és a gyengeségeik. Nekünk viszont a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Ha úgy fogunk játszani, mint az elmúlt mérkőzéseken, meg lehet a továbbjutást. Tiszteljük az ellenfelet, de egyértelmű célunk a továbbjutás.“

A koronavírus miatt a mérkőzést nézők nélkül rendezik, de ez nem lehet akadály, hogy a DAC elérje a célját. „Tisztában vagyunk a helyzettel, üres lelátókat megéltünk a bajnokság rájátszása során is. Hozzá kell szoknunk a helyzethez.“ – fogalmazott Bernd Storck.

„Mindig jobb, ha közönség előtt játszunk, de erre is fel vagyunk készülve. Az edző felkészített bennünket a helyzetre. Ugyanúgy kell felpörögnünk a mérkőzésre, mint ha közönség előtt játszanánk. Mindegy, hogy hogy, tovább kell jutnunk, ott akarunk lenni a második körben.“ – értékelte a nézők nélküli helyzetet Kalmár Zsolt.

A mérkőzésre csütörtökön, itthoni idő szerint 19:15 órakor kerül sor, és a közszolgálati televízió RTVS élőben közvetíti.