Bayo EXKLUZÍV: Átigazolásáról nyilatkozott a DAC távozó támadója

By
Updated: január 14, 2019

Ahogy azt már a Csallóközben, Szlovákiában és egész Európában is mindenki tudja, Vakoun Issouf Bayo a DAC csapatától a skót Celtic Glasgow együtteséhez igazolt. Az elefántcsontparti támadó hatalmas érdeklődés mellett még ellátogatott a sárga-kékek szurkolói közé, rengeteg aláírást adott és fotókat készített rajongóival. Utoljára még honlapunknak részletezte az átigazolásának részleteit.

Mit szólt, amikor megtudta, hogy a skót Celtic szeretné leigazolni? 

Nagyon csodálkoztam és meg voltam lepődve. Először csak valahol olvastam, ez volt az első módja, hogy megtudtam a Celtic érdeklődését, majd később a menedzserem is mondta a hírt. Egyrészt nagyon örülök, hogy ekkora klub keresett meg, viszont szomorú is vagyok, mivel nagyon fog hiányozni a DAC.

Mennyit gondolkodott az átigazoláson? 

Két napot gondolkodtam, mert ez egy óriási kihívás volt számomra és a menedzserem is elmondta, hogy jól gondoljam meg, mi lesz a pályafutásom következő lépése. Két napot kaptam, hogy döntsek.

Nehéz volt meghozni a döntést? 

Igaz, hogy két napig gondolkodtam, de már az elején tudtam, hogy ez egy akkora kihívás, amelyre nem mondhatok nemet. Ami visszafogta a döntésemet, az a tény, hogy olyan kötődésem volt a DAC felé, amely miatt nehéz itt hagyni a klubot. Természetesen óriási dolog, hogy egy akkora klub keresett meg, mint a skót Celtic.

Nem tart a skót bajnokságtól, amely fizikailag megterhelőbb, mint a szlovák liga volt? 

Nem félek tőle. Tudom, hogy ha egy új bajnokságba megyek, az egy kihívás. Minden bajnokságnak meg vannak a tipikus jelei. A skót bajnokság különlegessége a fizikai megterhelés, amelyhez hozzá kell szoknom és nem tartok tőle.

Hogy fogadták eddig a klubnál? 

Voltam Dubaiban, ahol a csapat jelenleg edzőtáborozik. Beszélgettem az edzővel, elmondta az elképzeléseit és bemutatott a csapattársaimnak. Nagyon jók voltak az első benyomások, a srácok sok szerencsét kívántak.

Mit üzenne a DAC szurkolóknak? 

Elsősorban nagyon hálás vagyok a tulajdonosnak, Világ Oszkárnak. Köszönettel tartozom a klubnak, a stábnak, az edzőknek és a csapattársaknak. Viszont a legnagyobb köszönet a szurkolóknak jár, akik akkor is nagyon segítettek, amikor nehezebb időszakom volt.  Végig segítettek, hogy oda jussak, ahol most vagyok. Tiszta szívből kívánom, hogy bajnoki címet ünnepelhessenek a szezon végén.

Esetleg egy Celtic-DAC mérkőzés valamelyik nemzetközi kupában? 

Ha úgy jönne ki, természetesen örülnék, ha még egyszer pályára léphetnék a DAC szurkolói előtt!