Balić és Hahn is betalált, sorozatban harmadszor győzött a DAC

By
Updated: december 4, 2021

Sorozatban harmadik győzelmét aratta a DAC, a sárga-kékek két góllal verték a Garamszentkereszt együttesét a Fortuna liga 17. fordulójában. 

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, egyből támadásba lendültek, nem hagyták kibontakozni a DAC csapatát. A 10. percben Blahút ment el a jobb oldalon, a visszaküldött labdát hárman is kapura próbálták lőni, de mindhárom esetben a DAC védők mentettek. A 16. percben Veselovský kapott labdát a tizenhatos vonalán, lövését Slančík kapus nagy bravúrral védte. A 32. percben vezetést szerzett a DAC. Andzouana vezetett támadást a jobb oldalon, remek labdával találta meg Balićot a bal oldalon, a horvát játékos ballal Slančík lába mellett a hálóba talált – 1:0. Három perccel később kettővel vezetett a DAC, Adamec rossz ütemben passzolt hátra, Hahn Jánost ugratta ki, aki a kifutó kapus mellett az üres kapuba talált – 2:0. A Garamszentkereszt igyekezett korrigálni az eredményt, de az első félidőben már erre nem jutott lehetőség. 

Fordulás után sem változott a játék képe, továbbra is a két tizenhatos között folyt a játék. Az 53. percben Davis szöglete után Ciganiks egyből a kapufát találta telibe. Az 58. percben Ściślak éles szögből elvégzett szabadrúgását Jedličkának kellett szögletre mentenie. A 70. percben egy ellentámadás során Schäfer egyedül törhetett kapura, de Slančík kapus kifutásával menteni tudott. A 81. percben Hahn az ötösről leadott lövését ismét a kapus hárította.

FC DAC – Garamszentkereszt 2:0 (2:0)
Gólszerzők: Balić (32.), Hahn (35.)
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak (K), Muhamedbegovic, Davis – Balić (86. Nebyla), Dimun – Andzouana (46. Sharani), Veselovský (59. Schäfer), Moumou (46. Ciganiks) – Hahn (83. Krstović)
Pohronie: Slančík – Paluszek (68. Čmovš), Adamec, Štrba – Mazan (K), Blahút, Lásik (83. Šmatlák), Badolo (83. Nguer), Záhumenský – Sćiślak (59. Malle) – Lačný

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.