Az utolsó percben úszott el a DAC győzelme, döntetlen Zsolnán

By
Updated: december 1, 2018

Kétszer is vezetett, végül egy ponttal tért haza Zsolnáról a DAC, a sárga-kékek a 94. percben bekapott góllal maradtak le a győzelemről a Fortuna liga 17. fordulójában. 

A 6. percben saját térfelén vesztett labdát a Zsolna, Kalmár a tizenhatos vonaláról leadott lövését Holec bravúrral védte. Egy perccel később Kalmár szögletét Bayo fejelte kapura, de ismét a zsolnai kapus brillírozott. A 13. percben Mihalík indult meg a jobb oldalon, lövését Jedlička ujjheggyel védte. A 22. percben Škvarka jobboldali beadását Kaša fejjel megtolta, majd Sunsjar fejelt kapura, de Jedlička a helyén volt. A 27. percben Mihalík végezhetett el egy szabadrúgást, a labdát Jedlička szögletre mentette. Három perccel később Mihalík jobboldali lapot beadását Škvarka küldte egyből kapura, lövésével a felső lécet találta telibe. A 40. percben vezetést szerzett a DAC, Divković baloldali lapos passzát Bayo vette át a tizenhatosban, majd jobbal a kapufához lőtt – 0:1. Nem tartott sokáig a DAC előnye, három perccel később egy Škvarka kapott egy remek labdát a tizenhatosban, lövését Jedlička már nem tudta védeni – 1:1.


Fordulás után helyzettel nyitott a DAC, az 52. percben Vida Kristopher beadását Bayo fejelte Holec kezébe. Két perccel később ismét vezetett a DAC, Bayo passza után Vida Kristopher küldte a labdát a léc alá – 1:2. A 76. percben Škvarka távoli lövését Jedličkának kellett védeni. A hazaiak több helyzettel próbálkoztak, de a DAC remekül védekezett. A 84. percben Vida Kristopher előtt adódott lehetőség, de Holec védeni tudott. Az utololsó, 94. percben Káčer szabadrúgása után Balaj fejjel vette be Jedlička hálóját és egyenlített – 2:2.

MŠK Zsolna – FC DAC 2:2 (1:1)
Gólszerzők: Škvarka (43.), Balaj (94.) ill. Bayo (40.), Vida K. (54.)
Zsolna: Holec – Anang, Kaša, Susnjar, Sluka – Káčer, Fazlagić, Škvarka – Mihalík, Boženík, Diaz
DAC: Jedlička – Šatka, Huk, Kone, Davis – Herc, vida M., Kalmár – Divković, Bayo, Vida K.