Anyagilag is jó üzletnek bizonyult Vida Kristopher klubváltása

By
Updated: február 27, 2020

Három és fél év után távozott Dunaszerdahelyről Vida Kristopher, a magyar támadó a lengyel bajnoki címvédőhöz, a Piast Gliwice együtteséhez igazolt.

Az átigazolásokkal foglalkozó Transfermarkt portál szerint a játékos értéke 700 ezer euróra tehető, de természetesen ez az összeg nem mérvadó, csak kiindulási alapot jelent a játékos értékénél. Szintén a Transfermarkt információi szerint a DAC 700 ezer euróért vált meg játékosától. Ebből kifolyólag jó üzletnek bizonyult Vida Kristopher klubváltása, főleg ha a portál információi szerint a játékos ingyen érkezett Dunaszerdahelyre. Természetesen a 700 ezer eurós vételár világ viszonylatban elenyésző összeg, viszont a szlovák bajnokságban komoly összegnek számít.

A 24 éves támadó 2016 nyarán érkezett Dunaszerdahelyre, korábban a holland De Graafschap együttesénél szerepelt. A jelenleg is zajló idényben 19 mérkőzésen 7 gólt szerzett, ezzel ő volt a DAC legjobb góllövője. Három és fél év alatt a DAC színeiben 124 mérkőzésen lépett pályára és ezeken 32 gólt jegyzett.