Andzouana gólja döntött, legyőzte a Nagymihályt a DAC

By
Updated: október 24, 2021

Legyőzte a DAC a Nagymihályt, a sárga-kékek sorozatban harmadik sikerüket aratták a Fortuna liga 12. fordulójában. A mérkőzés egyetlen találatát Andzouana szerezte. 

Azonnal helyzettel kezdett a DAC, a 3. percben Krstovic ment el a bal oldalon, a visszapasszolt labdát Dimun a hátvédekbe lőtte. A 16. percben Davis szabadrúgásból próbálkozott, de 22 méterről nem sokkal lőtt mellé. Folyamatosan mezőnyfölényben játszott a DAC, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani. A 23. percben Schäfer passza után Krstovic próbált gólt lőni, de pontatlan volt. A 30. percben ismét Schäfer volt akcióban, de 20 méterről mellé lőtt. A 37. percben veszélyeztettek a vendégek, Trusa lövését Jedlička védte. A 38. percben beérett a DAC igyekezete, remek passzok után Andzouana az ötösön került helyzetbe és nem hibázott – 1:0.

A msáodik félidőt is helyzettel kezdte a DAC, Hahn beadását Lamkel Zé vette le, majd lőtte kapura, de 11 méterről pontatlan volt. A 49. percben Trusa szerzett labdát, jobbról kapura tört, de a kapufa mellé lőtt. Az 58. percben Trusa lövését védte bravúrral Jedlička. Szintén még az 58. percben Hahn indult meg a jobb oldalon, Mendez a tizenhatoson belül szabálytalankodott, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Hahn végezte el, aki a felső lécet találta telibe. A 68. percben ismét Kozhukhar kapus volt a hős, aki parádésan védte Lamkel Zé lövését.

Hiába dolgozott ki több helyzetet a DAC, maradt a szoros eredmény, így a sárga-kékek egy góllal múlták felül a Nagymihály gárdáját.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – MFK Zemplín Nagymihály 1:0 (1:0)
Gólszerző: Andzouana (38.)
Sárga lapok: Hahn – Marcin, Begala
Játékvezetők: Marhefka – Vorel, Ferenc – 3988 néző
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis – Andzouana (78. Ciganiks), Dimun, Schäfer, Lamkel Zé (+90. Beskorovainyi) – Hahn (64. Nebyla), Krstović (78. Sharani)
Nagymihály: Kozhukhar – Kotula, Ranko, Vaško – Magda, Kanu (56. Casado), Begala, Mendez (88. Gembický) – Marcin, Trusa, Žofčák (73. Kvocera)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.