A Wolverhampton csapatánál kezdte a téli felkészülést Christián Herc

By
Updated: január 9, 2019

A karácsonyi ünnepek előtt Wolverhamptonban tett látogatást Christián Herc, aki azzal a tudattal tért haza, hogy tavasszal továbbra is a DAC csapatában marad. 

A téli felkészülést január 7-én az U21-es válogatottnál kellett volna kezdenie, ez viszont megváltozott. A 20 éves játékos az angol új év elején az angol csapatnál jelentkezett, ahol egészen január 17-ig marad.

„A Szered elleni mérkőzés után kirepültem Wolverhamptonba, beszélgettünk a jövőmről, és abban maradtunk, hogy január 7-én a válogatottnál kezdek, majd a DAC csapatánál folytatom. A klubvezetők véleménye viszont megváltozott, felhívtak, hogy az új év elején jelentkeznem kell a csapatnál. Állítólag nagyon jó évem volt Dunaszerdahelyen, figyelték a fejlődésemet és most edzésen is látni szeretnének. A csapatban ugyanis keresnek valakit a tízes posztra. Január 3-án érkeztem és 17-ig maradok. Utána a DAC-nál kell jelentkeznem.“ – vázolta fel helyzetét a Sport napilapnak Herc.

A visszatérést is sok kérdőjel övezi, főleg ha a Wolverhampton meggondolja magát. „Az angol Premier League remek lenne, de magam sem tudom, mit várhatok. Jelenleg csak edzhetek, ezért teljesen nem értem ezt a helyzetet. Nyáron legalább vannak felkészülési mérkőzések, de most a csapat a bajnokság közepén tart.“

Egy másik lehetőségként az orosz Szpartak Moszkvát emlegetik, amely állítólag felfigyelt a 20 éves játékosra. „Hallottam róla, de nincs bővebb információm. Nem tudni, hogy igaz-e a hír, vagy sak találgatásról van szó. Ennek ellenére örülök, hogy egy ilyen nagy klubbal hozták szóba a nevem. A kijövetelről senkinek sem írtam, ugyanis az angol klubtól azt az információt kaptam, hogy jeleznek a DAC és a válogatott felé. Dunaszerdahelyről a sportigazgató, Jan Van Daele érdeklődött az állapotomról és a helyzetemről.“

Egy komoly távozója viszont már biztosan lesz a DAC csapatának, ugyanis Bayo rekordösszegért a skót Celtic Glasgow csapatához igazolt.