A tavalyi átmeneti idény után a DAC célja a stabilitás

By
Updated: júl 6, 2022

A DAC már az északír Cliftonville ellen megkezdi szereplését a 2022/2023-as idényben. Az új évad előtt a klub céljait, a játékosmozgást Jan Van Daele sportigazgató, Adrián Guľa vezetőedző és Dominik Kružliak csapatkapitány részletezték.

A DAC új edzővel kezdte a nyári felkészülést, néhány változásra a keretben is sor került.

Rövid volt a felkészülés. Június 13-án kezdtük a felkészülést, két nappal később pedig kineveztük az új vezetőedzőt. Elég időnk volt elemezni az elmúlt idényt. Jó döntést hoztunk, amikor kineveztük az edzői stábot. Az új tréner érkezése után együtt elemeztük a játékoskeretet. Elmondtuk, hogy milyen stílust akarunk játszani és van arra csapatunk, amely ezt a stílust szeretné játszani. A keretben történtek változások. Érkezett Miroslav Káčer, aki nagyon tapasztalt, több mint 200 mérkőzést játszott a Fortuna ligában. Szintén érkezett Samuel Petráš kapus, aki fiatal, de tapasztalt kapus, konkurencia lesz a többiek számára. Elmondhatom, hogy várom az új idényt. A rájátszás utolsó mérkőzés után az öltözőben elmondtam, hogy a negyedik hely számunkra kevés, és ezt a csapatban is érzik. Az elmúlt idényre úgy kell tekintenünk, hogy átmeneti volt. Sok játékosunk hiányzott. Úgy mentünk a felkészülésbe, hogy mindenki tudja, mit kell tenni azért, hogy elérjük a céljainkat.“ – vázolta fel Jan Van Daele, aki részletezte a klub céljait az új idényre. „A klubnak stabilitásra van szüksége. Szükséges, hogy az edző több, mint egy évet dolgozzon itt, utána beszélhetünk kupákról, trófeákról. Egységes utat kell felállítanunk, ebben pedig bízom Guľa edzőben. Ami Európát illeti, nem vár ránk könnyű feladat. Papíron érdekesnek néz ki, de nem könnyű. Most először vagyunk kiemeltek, de korábban megesett, hogy mi is kiemelt csapatot búcsúztattunk a sorozatban.“ – részletezte a sportigazgató.

A DAC életében a legnagyobb változás az edzői poszton történt, érkezett Adrián Guľa és stábja, viszont szintén érkezett másodedzőként Borbély Balázs. „Büszke vagyok, hogy egy olyan klubnál dolgozhatok, mint a DAC. Érzem a felelősséget és az energiát, hogy a maximumot tegyük meg az eredményekért. Az első naptól elfogadtuk a kihívást. Olyan játékosaink vannak, akik dolgozni akarnak. Örülök, hogy a klub engedélyezte az edzői stábomat, de érkezett Borbély Balázs is, akinek igyekszem minden tudásomat átadni. Itt nagyon komolyan lehet dolgozni, a körülmények kiválóak. Nagyon fontos a környezet, a szurkolók és a stadionban uralkodó kultúra.“ – részletezte érkezését Guľa, aki a lehetséges érkezőkről is szót ejtett. „Aktívak vagyunk a piacon, de az igazság a mérkőzésekben van. Bízom a játékosokban, akik a rendelkezésemre állnak. Azzal, hogy ambiciózusok vagyunk, remélem, sikerül még játékost igazolnunk. Bízom benne, hogy találunk olyan játékost, aki azonnal beleillik a csapatba és növeli a konkurenciát.“

Változások a DAC keretében:

Érkezők: Miroslav Káčer (Plzeň, kölcsönjáték), Samuel Petráš (Zsolna, kölcsönjáték), Michal Trnovský (Somorja, kölcsönjáték), Martin Rymarenko (Rózsahegy, kölcsönjáték után), Ion Nicolaescu (Maccabi Petah Tikva, kölcsönjáték után)

Távozók: Martin Vantruba (Nagyszombat), Martin Jedlička (Plzeň), Luciano Vera (Maipú, kölcsönjáték), Matúš Malý (Rózsahegy), Thibaud Verlinden (Beerschot), Bögi Ferenc (Somorja, kölcsönjáték),Jakub Švec (České Budějovice), Andrej Fábry (Szakolca), Benjamin Száraz (Nagymihály), Marko Divković (Bröndby, érvényesített opció)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.