A sok helyzet ellenére döntetlenezett Nagymihállyal a DAC

By
Updated: august 18, 2019

Hiába a fölény, nem tudott győzni a DAC a Nagymihály felett a Fortuna liga 5. fordulójában. A sárga-kékek vesztes állásból a második félidőben egyenlítettek, de a győzelmi találatot ezúttal nem tudták megszerezni. 

Kalmárt és Ronant is nélkülözni kényszerült Peter Hyballa, a magyar válogatott térdműtéten esett át, míg Ronan bordatörést szenvedett. Nem sikerült jól az első félidő a DAC számára, ugyanis hamar vezetéshez jutott a Nagymihály. A 8. percben Modibo az ötösön kicselezte Beskorovainyit, és Jedlička előtt nem hibázott – 0:1. A 13. percben Vida Kristopher egyenlíthetett volna, Popovits ellen szerzett labdát a tizenhatoson belül, lövését Kira szögletre ütötte. A 16. percben Vida K. jobboldali szabadrúgása után Kružliak fejelt három méterről fölé. A 20. percben Kružliak hosszú indítását Vida K. fejjel megtolta, Kira kapus aláfutott a labdának, Ramirez próbálkozását az üres kapunál Rota rúgta ki a gólvonalról. A 36. percben egy szöglet után Oravec lövését Kira ütötte ki, a kipattanót Vida Máté küldte nem sokkal mellé. A 42. percben Modibo szerzett labdát Beskorovainyi mellett, egyedül törhetett kapura, de lövése centikkel mellé szállt. A hosszabbításban Vida Máté próbálkozott lövéssel, de a labda épp hogy elkerülte a kaput.

Fordulás után is rengeteg helyzetet dolgozott ki a DAC, de eredménytelenül. A 47. percben Vida K. szabadrúgása végződött a kapus kezében, az 52. percben Koštrna próbálkozását védte Kira. A sok helyzet után a 76. percben egyenlített a DAC, Koštrna jobboldali beadását Ramirez fejelte a hálóba – 1:1. A továbbiakban is fölényben játszott a DAC, de gólt nem tudott szerezni. A lefújásig végül maradt az 1:1-es eredmény.

FC DAC 1904 – MFK Zemlpín Nagymihály 1:1 (0:1)
Gólszerzők: 76. Taiwo – 8. Modibo

FC DAC: Jedlička – Blackman, Beskorovainyi (72. Davis), Kružliak, Koštrna – M. Vida, Oravec, K. Vida – Taiwo ä90. Veselovský), Ramirez, Divković (61. Fábry)

Nagymihály: Kira – Rota, Mancilla, Chervak, Vojtko – Savvidis – Popovits, Turik (89. Grič), Žofčák (80. Danko), Kolesár (69. Kountouriotis) – Modibo