A Sepsiszentgyörggyel mérkőzik novemberben a DAC

By
Updated: september 10, 2018

Újabb futballünnepre van kilátás Dunaszerdahelyen, november 16-án a Szepsiszentgyörgy csapatával mérkőzik a DAC.

A válogatott szünetet kihasználva felkészülési mérkőzést játszik a dunaszerdahelyi együttes, a sárga-kékek a román bajnokságban szereplő székely Szepsiszentgyörgy együttesét látják vendégül. A mérkőzésre november 16-án, pénteken 19:00 órától kerül sor a MOL Arénában.

A Sepsi OSK 2011 óta íródó történelmei igazi sikersztori. A Diószegi László és Kertész Dávid által alapított piros-fehérek az ötödik vonalban kezdték, 2016-ban viszont már a második vonalban, egy évre rá pedig az élvonalban találták magukat. Újoncként tavaly az előkelő kilencedik helyen zártak, az aktuális idény 7. fordulója után az 5. helyen állnak Hadnagy Attiláék.

Ez lesz a két csapat első egymás elleni edzőmérkőzése, bár a két klubot több minden is összeköti. Az együttműködést már korábban megalapozta, hogy a dunaszerdahelyi stadion régi világítóoszlopait Világi Oszkár tulajdonosunk elajándékozta az 55 ezres erdélyi városba. Az OSK találkozóin szintén magyarul zajlik a szurkolás, a legnagyobb szurkolói csoport neve Székely Légió.