A Real Madrid csapatávai is megmérkőzik a DAC a Puskás-Suzuki-kupán

By
Updated: máj 5, 2022

Június 2. és 6. között ismét megrendezésre kerül Közép-Európa egyik legrangosabb U17-es labdarúgó tornája, a Puskás–Suzuki-kupa, amelyen első ízben a DAC csapata is részt vezet. A sárga-kékek igazi nagyágyúkkal mérkőzhetnek meg.

Immár 15 esztendeje, hogy a Puskás Akadémiával együtt megszületett az a terv is, hogy a névadó Puskás Ferenc legendás labdarúgó egykori klubjainak csapatai rangos utánpótlástornán mérjék össze tudásukat az U17-es korosztályban. A Puskás–Suzuki-kupa a másfél évtizedes története során méltóképpen őrizte minden idők egyik legjobb labdarúgójának emlékét, számos felejthetetlen mérkőzéssel ajándékozva meg a kilátogató szurkolókat.

Az alapító csapatok közül eddig Puskás anyaegyesülete, a Honvéd bizonyult a legsikeresebbnek, miután pont annyi elsőséget gyűjtött be, mint annak idején a magyar bajnokságban a torna névadójának vezérletével: ötöt. Puskás spanyol klubja, a Real Madrid áll a második helyen négy kupagyőzelemmel. E két klub idén újfent tiszteletét teszi az évek során nyolccsapatosra bővülő tornán, kiegészülve a három fináléig jutó görög Panathinaikosszal (melyet Puskás edzőként juttatott a BEK-döntőbe) és a címvédő Puskás Akadémiával. Rajtuk kívül a 2019-es tornát megnyerő brazil Flamengo, a tavaly döntőig menetelő portugál Sporting, a Kárpát-medence ikonikus futballakadémiáinak egyike, a DAC és az ukrán futball óriása, a tornán a dunaszerdahelyiekhez hasonlóan újoncnak számító Dinamo Kijev száll majd harcba a trófeáért – számolt be róla a Puskás Akadémia honlapja.

A nyolc csapat két csoportban küzdhet. Az A csoportban a DAC, a Panathinaikosz, a Real Madrid és a házigazda Puskás Akadémia csap össze, míg a B csoportban a Flamengo, a Sporting, a Dinamo Kjiev és a Budapest Honvéd méri össze erejét.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.