A nagyszombati szurkolók a MOL Arénából lopták el az YBS Fanklub molinóját

By
Updated: december 30, 2020

Az elmúlt hetekben sajnálatos eset történt a DAC szurkolók háza táján, ugyanis a rivális Nagyszombat drukkerei eltulajdonították az YBS Fanklub Dunaszerdahely 1904 feliratú molinóját. 

Az esetre a közösségi hálón derült fény, ugyanis a rivális klub szurkolói fejjel lefelé feszítették ki a molinót és tették közzé. Mivel a molinó a MOL Arénában volt elhelyezve, a klub ezért kivizsgálta az esetet, és mint kiderült, lopás történt.

„Hivatalos szurkolói csoportunk, az YBS zászlója lengett az őszi szezon során a DAC 1904 otthonában, a MOL Arénában a B-középnél. Többek között december 15-én, az utolsó hazai mérkőzés idején is. 2020. december 24-én, karácsony napján azonban egy szurkolói csoport a közösségi média felületére feltöltött egy képet a mindenki által ismert DAC molinóról, amelyen két ismeretlen személy, ismeretlen helyen tartja kezében azt. Mivel az említett szurkolói tárgy az őszi szezon végeztével is a MOL Arénában maradt, nyilvánvaló volt, hogy kizárólag az arénából kerülhetett illetéktelen kezekbe. Az eset alapos kivizsgálása után kiderült, hogy december 18-án, a késő esti órákban illetéktelen behatolás történt az arénába. Ahogy az alábbi kép is bizonyítja, az elkövetők ketten voltak, és egyikőjük egyértelmű szándékkal szökött be a stadionba a molinó eltulajdonításának céljával. Sajnálatos módon az illetéktelen belépést és a szurkolói zászló eltulajdonítását a kivilágítatlan stadionban a szolgálatban lévő biztonsági személyzet nem tudta észlelni. A stadion magánterület, így az elkövető egyértelműen jogszabályt szegett a belépéssel. Ugyanakkor az elkövetett szabálysértés a biztonsági intézkedéseink lehetséges hiányosságára is felhívta a figyelmünket, ezért a klub döntése alapján nem teszünk jogi lépéseket az elkövetőkkel szemben. Mivel azonban nyilvánosak az ügy részletei, nincs ráhatásunk arra, hogy a rendőrség saját hatáskörben és kezdeményezésből (úgyn. ex offo) elkezdi-e vizsgálni azt. Szomorúan vettük tudomásul a történteket, egyúttal meggyőződésünk, hogy akárcsak a Pál utcai fiúk, a DAC szurkolók futball-szerűen, némi furfanggal és becsülettel mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszaszerezzék a DAC ereklyét a nagyszombati „vörösingesektől”. Így még nagyobb izgalommal várjuk a következő DAC 1904 – FC Spartak Trnava mérkőzést, nagyon bízva abban, hogy szurkolóink jelenlétében, sportszerűen, a pályán is törleszthetünk a történtekért.“ – közölte honlapján a DAC.