A Nagyszombat elleni vereséggel zárta az alapszakaszt a DAC

By
Updated: marec 7, 2020

Vereséggel zárta az alapszakaszt a DAC, a sárga-kékek a Fortuna liga 22. fordulójában egy góllal maradtak alul a rivális Nagyszombat együttese ellen. Ezzel a dunaszerdahelyi csapat a harmadik helyről várja a rájátszást. 

A hazaiak három változást voltak kénytelenek végre hajtani a mérkőzés előtt. Kalmár Zsolt a kispadon kezdett, Šimič sérülés, Davis eltiltás miatt nem léphetett pályára.

Kevés lehetőséget, átlagos futballt hozott az első félidő. Az első helyzet a Nagyszombat előtt adódott, a 4. percben Gamboš lövése szállt fölé. a 15. percben vezetést szerzett a Spartak, Turňa beadását Yao tette a kapu elé, Sobczyk lesállásból talált a hálóba, de a játékvezető érvényesnek találta a gólt – 0:1. A 20. percben egy szöglet után Gamboš próbálkozott, de pontatlan volt. A 36. percben jött a DAC legnagyobb helyzete az első félidőben, amikor Fábry végzett el egy szabadrúgást 30 méterről, de a labda Rusov kezében landolt. A 37. percben Sobczyk kapott remek labdát a védelem mögé, jobbról törhetett kapura, lövését Száraz bravúrral védte. Hélder a 42. percben változtatott a csapat felállításán Lalatovic helyére Kalmár Zsolt érkezett.

A második félidőt a a vendégek kezdték jobban, a 48. percben Tavares lódult meg a jobb oldalon, keresztlövését Száraz védte. Az 52. percben Moenza próbálkozott lövéssel, de Szlávik ismét védett. A 60. percben egy szabálytalanság után Turňa kapta meg második sárga lapját, így a pirosat is. A kiállítás után beszorította ellenfelét a DAC, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. A 76. percben Fábry beadása után Németh Krisztián fejelt nem sokkal mellé. A 82. percben egyenlíthetett volna a DAC, Kalmár jobboldali beadását Ramirez fejelte kapura, de Rusov hatalmas bravúrral menteni tudott. A mérkőzés végét sérülések és hosszú ápolások zavarták meg, így a DAC nem tudott egyenlíteni. Ezzel a vereséggel is maradt a harmadik helyen a DAC, amely a felsőházban folytatja a rájátszást.