A Jablonec csapatánál örülnek az üres lelátóknak: Pokoli hangulat lenne!

By
Updated: september 16, 2020

Első alkalommal találkozik szlovákiai csapattal a nemzetközi porondon az FK Jablonec csapata, amely a DAC ellen lép pályára az Európa liga 2. selejtezőkörében. 

A mérkőzés előtt Petr Rada vezetőedző és Tomáš Hübschman csapatkapitány vázolta fel a csapat céljait.

Míg Bernd Storck szerint a Jablonec a párharc esélyese, a cseh tréner óvatosabban fogalmazott. „Az edző mindig azt mondja, hogy az ellenfél a favorit. A DAC a bajnoki táblázaton a Slovan előtt van, még pontot sem vesztett. Tiszteljük az ellenfél minőségét, de tovább akarunk jutni. Erős ellenfél, még nem vesztett pontot. Szerencsére a hazaiaknak hiányozni fog a pokoli hangulat.“ – kezdte Petr Rada, aki feltérképezte a DAC csapatát. „Tudjuk, hogy a szélső hátvédek is támadó szellemben játszanak. Ramirez legutóbb is gólt szerzett, Karvinában is szerepelt. Vannak itt más játékosok is, Kružliak, Schäfer. A csapatot német tréner irányítja, aki a magyar válogatott élén is volt. A csapat támadó szellemű, ez az ereje.“

A párharcot egy mérkőzésre játsszák, így az esélyek egyenlőek. „Ha egy mérkőzésre játsszunk egy Európa liga találkozót és ráadásul idegenben, az mindig hátrány. De előre tudtuk a feltételeket, el kell fogadnunk. Szerencsére nézők nélkül rendezik a mérkőzést. Az esély 50-50 százalék.“ – fogalmazott Petr Rada.

A csapatot Tomáš Hübschman csapatkapitány is megismerte. „A liga táblázatának élén a DAC, láttuk néhány korábbi mérkőzését. A csapat központi játékosa Kalmár Zsolt, de ott van Davis és Ramirez is. Ez egy fiatal csapat, amely főleg külföldi játékosokból van összeállítva. Számunkra jobb, hogy nézők nélkül játsszuk a találkozót, ugyanis pokoli hangulat lenne.“ – értékelt Tomáš Hübschman.